Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV: Uyuşturucuya önlem alınmalı

04 Mart 2017, 21:44 - Okunma: 1986

Yeşilay Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan SAĞ-ÇEV, gençlerin zararlı maddelere karşı bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yeşilay Haftası dolayısıyla açıklama yapan Batman SAĞ-ÇEV, toplumda alkol, uyuşturucu, sigara benzeri zararlı maddelerin yayıldığını belirterek, devletin buna yönelik etkin adımlar atıp, tedbirler geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV), her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yeşilay Haftası" münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Alkol ve uyuşturucu benzeri maddelerin kullanımının küçük çocuklara kadar düştüğü belirtilen açıklamada, “Bilindiği üzere her yıl mart ayının birinci haftası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu vesile ile fert ve toplum hayatına zararlı maddeler olan alkol, uyuşturucu, sigara ve benzeri tüm maddelere dikkat çekilir ve bunlardan kurtulmanın yoları anlatılır. Ancak üzüntü ile müşahede etmekteyiz ki; tüm bu çalışmalara rağmen alkol, uyuşturucu, sigara vb. zararlı maddeler toplumda daha da yayılmakta ve özellikle de kullanımı küçük çocuklara kadar düşmektedir.” denildi.

Gençlerin zararlı maddelere karşı bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Durum bu iken devlet bu konuda çok daha etkin adımlar atmalı ve yeni tedbirler geliştirmeli. Duyarlı STK bir araya gelerek çözüm önerileri geliştirmeli. Bu konuda daha etkin olmalı, yeni nesiller bu zararlı maddelere karşı bilinçlendirilmeli ve geleceğimizin elimizden kayıp gitmesine müsaade edilmemelidir. Bu vesile ile Yeşilay Haftasını kutlar, hem devlet hem de vatandaş olarak bu zararlı maddelerle daha etkin mücadele edilmesini diler, zararlı maddelerin hayatımızdan tamamen çıktığı hayırlı ve sağlıklı bir yaşam dileriz.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=