Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR'dan İŞKUR uyarısı

06 Mart 2017, 21:01 - Okunma: 1912

İŞKUR üzerinden yapılacak işçi alımları ile ilgili açıklamada bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, halkın şüphelenmesine veya yapılan işin, zan ve töhmet altında bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti.

İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda şeffaf ve adil olunması çağrısında bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, bu konuda halkın rahatlatılması ve şüphelerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

İŞKUR üzerinden yapılacağı ilan edilen işçi alımlarına dair açıklamada bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, kendilerine bu konuda başvuruda bulunan halkın şüphelenmesine veya yapılan işin, zan ve töhmet altında bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Alımlarda şeffaf ve adil olunması gerektiği belirtilen açıklamada, bu konuda halkın rahatlatılması ve şüphelerin ortadan kaldırılması için çağrıda bulunuldu.

Çözüm süreci adı altında devlet ve örgüt tarafından yürütülen ve bölgenin ekonomik ve sosyolojik açıdan büyük bir yıkım yaşamasına neden olan sürecin ağır bedelinin halka ödetildiği ifade edilen açıklamada, süreçten kaynaklanan mağduriyetleri giderme adına olumlu adımların atılması gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Açıklamanın devamında, "Çukur siyaseti sürecinde 'Önce seyreder sonra müdahale ederiz' anlayışı serdeden devlet politikası sonucu yaşanmaz hale getirilen birçok yerleşim yerinin imarı hususunda ağır davranılması halkın büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olmuştur. Ayrıca yaşanan çatışmaların sonucu olarak çok büyük bir darbe alan bölge ekonomisinin içine düştüğü krizi aşma adına kapsamlı bir adımın atılmamış olması da bölge halkının yaşadığı sıkıntıları içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir." denildi. 

Türkiye siyasetinde olumsuz bir havanın yaşandığı ve gelişmelere endeksli olarak bölgede yaşanan sıkıntılı sürecin ekonomik gelişmeleri de olumsuz etkilediği belirtilen açıklamada, bu durumun halktaki endişeli bekleyişi ve belirsizliği tetiklediği vurgulandı.

Yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle halkın sıkıntılar çektiğine vurgu yapılan açıklamada, "Bölge özelinde yatırımlar büyük darbe almış, iş yapabilecek durumda olan sanayici ve işadamları yatırım yapma yerine parasını elinde tutmayı tercih etmektedir. Bölge ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü ise ciddi bir durgunluk dönemine girmiştir. Buna bağlı olarak esnafımız sıkıntılar yaşamakta, bu durumun tabii bir sonucu olarak da halkımız geçimini sağlama konusunda alternatif iş alanları aramaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Halkın yaşadığı sıkıntıyı bir nebze olsun hafifletmek adına İŞKUR kapsamında işçi alımlarına başlanılmış olmasının önemli bir adım olduğunun belirtildiği açıklamada, şuna dikkat çekildi: "Batman’da İŞKUR kapsamında çok sayıda işçi alımının yapılacağı ilan edildikten sonra başvuru yapan özellikle gençlerimiz başta olmak üzere iş arayışında olan halkımızın zaman zaman karşılaştığı muameleler, alımların adil bir şekilde yapılacağı hususunda halkımız nezdinde ciddi şüpheler uyandırmaktadır."  

İşçi alımlarında şüpheye mahal verecek uygulamaların yaşanmaması için azami dikkat edilmesi tavsiyesinde bulunulan açıklamada, işçi alımlarının mağduriyetler ve adalet ilkesi gözetilerek yapılması tavsiyesinde bulunuldu.

"Partizanlık veya başka kriterler üzerinden yapılacak bir alımın, halkımız arasında ciddi bir rahatsızlık sebebi olacağı aşikârdır." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu hususta doğabilecek rahatsızlık ve şüpheler üzerinden partimiz il başkanlığına başvuruda bulunarak sıkıntılarını dile getiren vatandaşlarımızın endişelerini gidermek ise yetkililere düşmektedir. HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak işçi alımları konusunda ilgili kurumların hassasiyet göstereceklerine inanmakla birlikte, halkımızın bu konudaki endişelerini dile getirmeyi de sosyal sorumluluk anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=