Lütfen bekleyin..



MÜSİAD'TAN ekonomiyi canlandıracak adım

15 Mart 2017, 20:44 - Okunma: 3127

MÜSİAD, ‘’Sektör Buluşmaları’’ adı altında tertip edeceği bir dizi toplantı ile Batman ekonomisine yön veren sektörlerin patronlarını bir araya getirecek. Patronlar ile daha verimli çalışma alanlarının yaratılmasını ve sektörel sorunlar ele alınacak.

Sektör buluşmalarında ilk olarak son dönemde yıldızı parlayan tekstil sektörü yatırımcılarıyla bir araya gelinerek sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileriyle oluşturulacak rapor ilgili yerlere sunulmak üzere hazırlanacak.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir: MÜSİAD Batman Şubesi olarak Batman ekonomisinin ve istihdamın düzenli şekilde büyümesine katkı sağlamak amacıyla içimizde bir çalışma gurubu oluşturduk. Bu çalışma gurubu yakın zamanda Batman’da aynı sektörde olan yatırımcıları bir araya getirecektir. İlk toplantımız Tekstil sektörüne yönelik yapılacaktır. Toplantımızda, sektörün sorunları, üretim binalarının fiziki yetersizliği, işçi taşımasında yaşanan zorluklar, nakliye problemleri, elektrik kesintileri, üretim aşamasında yaşanan zorluklar, İŞKUR, SGK ve diğer kurumlarla yaşanan zorluklar değerlendirilip çözüm önerileri masaya yatırılacaktır. Malumunuz üzere; işveren-patron bir milletvekili veya bakan gördüğünde mutlaka işiyle ilgili mevcut bir sorunu dile getirerek yardım istemektedir. Ancak o an o soruna ilişkin ciddi bir veri olmadığı için sorunlar çözülememektedir. İşte bu sektör buluşmaları ile ilk defa Batman’da ekonomiye yön veren sektörlerin sorunları ele alınacak ve rapor haline getirilecektir. Raporların da takipçisi olacağımızın bilinmesi gerekmektedir. İlkin tekstil sektörü ile ilgili bir çalışma yapılması planlanmıştır. Ardından İnşaat ve sanayide imalat sektörlerinin çalışması yapılacaktır. dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=