Lütfen bekleyin..



ASKON: “Avrupa hatalarından dönmelidir”

15 Mart 2017, 23:39 - Okunma: 2046

ASKON Batman Şubesi, Almanya ve Hollanda'yı kınayarak, özür dilemeye davet etti.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı Mehmet Selman Nasıroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına uçuş izni ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracına geçiş izni vermemesini kınadı. Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin 400 yılı aşkın süredir devam ettiğini belirten Başkan Nasıroğlu, Hollanda'nın bu tutumunun özgürlük ve demokrasi kavramları ile izah edilebilecek bir karar olmadığını kaydetti.

“TÜRKİYE’DEN ÖZÜR DİLENMELİ”

Bakanlara yapılan bu davranışın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Nasıroğlu, "AB üyesi Hollanda'nın antidemokratik bir tavırla sergilediği bu davranışlara anlam vermek mümkün değil. Hollanda'da yaşayan vatandaşlarımız ile buluşmak üzere düzenlenen Bakanlarımızın programlarının engellenmesinin demokrasi ve uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı yoktur. Batman ASKON olarak bu sürecin iki ülke arasındaki ekonomik, toplumsal ve siyasi ilişkilere zarar vermeden neticelenmesini temenni ediyoruz. Hollanda, bu hatalardan bir an önce dönmeli ve Türkiye'den özür dilemelidir. Hollanda makamlarının nezaketsiz açıklamaları kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamalara, en sonunda ise şiddete dönüşmüştür. Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda'daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Bu hasmane tutum ve önyargılı zihniyet apaçık bir acizlik göstergesidir. Hollanda makamlarını bu tutumlarından dolayı kınıyoruz. 

 

"MASKELERİ DÜŞTÜ”

Yaşanan demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan Almanya ve Hollanda'nın tutumlarını kınadığını kaydeden Başkan Nasıroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her iki ülkenin tutumu kabul edilemez. Sözde demokrasinin gücü ve beşiği olduklarını iddia eden AB ülkesi kisvesi altında diğer ülkelerinin içişlerine karışarak; huzursuzluk ve terörü besleyerek demokrasiden ve insan haklarından ne kadar uzakta olduklarını tüm dünyaya gösterdiler. Tabi böylece maskeleri de düşmüş oldu. Avrupa Konseyi ve NATO üyesi ve AB aday ülke olan Türkiye'nin Dışişleri Bakanının uçuşuna izin verilmemesi temel insan haklarından olan seyahat özgürlüğünü engellemektir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da Türkiye Rotterdam Başkonsolosluğuna alınmaması, olayın gerilimini iyice arttırarak iki ülke ilişkilerine zarar vermeye yönelik bir yaklaşımdır. Avrupa Birliğinin kurucu üyelerinden olan Hollanda'nın AB görev ve hedefleri ile çelişen, tüm AB değerlerinden uzak bu tutumun izahının yapılması mümkün değildir”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=