Lütfen bekleyin..



Harabe evde yaşayan yaşlı kadından yardım talebi

29 Mart 2017, 19:26 - Okunma: 2086

Batman'da yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veren 68 yaşındaki kadın, yıkılmak üzere olan evinin onarılmasını bekliyor.

Batman merkez Beşevler Mahallesi'nde harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Fedile Ötleş (68), evinin onarımı için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Eşi vefat eden Ötleş, kardeşinin verdiği derme çatma bir evde tek başına hayata tutunuyor. Yaşlılık maaşı dışında hiçbir geliri olmayan Fedile Ötleş, tek isteğinin yıkılmaya yüz tutan evinin onarımı olduğunu söyledi.

Kardeşinin evinde kira ödemeden kaldığını ancak evin harabe olmasından dolayı sıkıntılar çektiğini dile getiren Ötleş, "Evim damlıyor. Ev benim değil kardeşimindir. Bakacak çocuklarım da yok. Sadece bir kızım var, o da evli ve kendi evindedir. Bazen iki torunum yanımda kalıyor. Allah biliyor, bu evde hayat yok. Belediye Başkanı'nın bir ev yapmasını istiyorum. Evin mutfak ve banyosu birdir. Oraya da yıkık döküklerden gidemiyoruz. Allah bizim halimizi biliyor. Sadece ev yıkılmadan onarılmasını istiyorum." dedi.

Yaşlı kadının kardeşi Mehmet Emin Ötleş (66) ise evin onarımı için başta Vali Ahmet Deniz ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Ersoy olmak üzere yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Ablasının tek başına ve çaresiz olduğunu ifade eden Ötleş, "Kış mevsiminde her yağmur yağdığında ev hep damlıyor. Evin damını onardıysak da bir faydasını göremedik. Yağan yağmur suyu eve giriyor. Kalacağı başka bir yer de yok. Yetililerden ricamız kardeşime bir ev yapılmasıdır." şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Havalimanı’nda düzenlenen törenle 190 kişilik ilk hacı kafilesi, yak..
İlahiyatçı Muhsine İpek, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada anneli..
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayapınar Belde Belediye Başkan..
Cuma Hutbelerinde “Vakıf: Yaratan'a Hürmet, Yaratılana Merhamet” konusu..
Batman Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan 100’üncü Yıl TPAO İlkokulu öğrencile..
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Sami..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=