Lütfen bekleyin..



Engellilere ‘engelleri aşalım’ eğitimi

30 Mart 2017, 20:23 - Okunma: 1977

Batman’da 20 engelli vatandaşa istihdam imkânı oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında 23 gün sürecek engelleri aşalım eğitim semineri verilmeye başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Engelliler Konfederasyonu işbirliğinde gerçekleştirilen “Engelleri Konuşarak Aşalım Çağrı Merkezi Projesi” kapsamında Batman’daki engellilere çağrı merkezi operatörlüğü eğitimi verilmeye başlandı. Bu kapsamda kentteki 20 engelli vatandaş, çağrı eğitim merkezinde eğitim almaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Sapancı, şunları söyledi: “Bugün Batman Park AVM’de Tempo Çağrı Merkezi Eğitim Salonunda 20 tane görme ve ortopedik engelli vatandaşlarımızın eğitim göreceği engelleri aşalım adlı proje açılışını gerçekleştirdik. Toplam kur süresi 23 iş günü, 112 saat sürecektir. Kurs sonunda başarı gösteren engelli kardeşlerimizi işe yerleştirmeleri için çaba gösterilecektir. Bu proje engelliler konfederasyonu ve Türkiye Görme Engelliler Derneği Batman Şubesi iş birliğinde gerçekleşecektir. Bu proje 7 bölgeyi kapsadı.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Havalimanı’nda düzenlenen törenle 190 kişilik ilk hacı kafilesi, yak..
İlahiyatçı Muhsine İpek, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada anneli..
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Kayapınar Belde Belediye Başkan..
Cuma Hutbelerinde “Vakıf: Yaratan'a Hürmet, Yaratılana Merhamet” konusu..
Batman Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan 100’üncü Yıl TPAO İlkokulu öğrencile..
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Sami..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=