Lütfen bekleyin..



Avrupa Yetim-Der’den Ramazan yardımları

15 Temmuz 2015, 16:49 - Okunma: 2220

Merkezi Almanya’da bulunan uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Türkiye’de Ramazan Ayı boyunca yetim ve muhtaçlara çeşitli yardımlarda bulundu.

Kurulduğu günden beri dünyanın 53 ülkesinde yardım faaliyetlerinde bulunan Avrupa Yetim-Der, yaptığı aralıksız aynî ve nakdî yardımlarla yetim ve yoksulların umudu oluyor.

Avrupa Yetim-Der Türkiye de 20 farkı il ve ilçede yetimlere, yoksullara ulaşıyor. Bölgede de yardım faaliyetinde bulunan dernek, bu Ramazan ayında binlerce ihtiyaç sahibine yardım elini uzattı.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim-Der Türkiye Temsilcisi M.Nurullah Günaydın, Avrupa Yetim-Der’in kurulduğundan bu yana dünyanın birçok yerinde yardım faaliyetlerinde bulunduğunu, özellikle Türkiye’deki yetim ve muhtaçlara sık aralıklarla yardımda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl Avrupa Yetim-Der’in gıda paketi yardımlarında yeni bir uygulamayı başlattığını ifade eden Günaydın, “Bu yıl gıda paketi dağıtım sisteminde değişikliğe gittik. Türkiye’nin neredeyse tüm şehirlerinde şubeleri olan özel bir alışveriş mağazasıyla anlaştık. Bu alışveriş mağazasından belirli ücretler dâhilinde aldığımız çekler, tespit edilen yetim, öksüz ve ihtiyaç sahibi ailelere verildi. Kendilerine yardım çeki verdiğimiz bu ihtiyaç sahipleri kendileri bizzat giderek alışverişlerini yaparak, Ramazan ayı için sahur ve iftar ihtiyaçlarını karşıladılar.” dedi.

Günaydın, “Yardım çalışmalarımız aralıksız devam ederken, bayram öncesi Almanya'da ikamet etmekte olan Konya Cihanbeyli bir hayırsever kardeşimiz olan Kemal Harici'nin destekleriyle Cizre'de 30 yetim çocuğu giydirdik. Siirt'e bulunan fakir ve muhtaç aileye düzenli bir şekilde kardeş aile kapsamında yardımlarını yapan İsmail Kuzuören kardeşimiz de ailenin tüm fertlerini bu bayramda giydirdi.” ifadelerini kullandı.

Gerek Türkiye’de gerek dünyanın birçok yerinde yapılan yardım çalışmalar hakkında genel merkezin kısa sürede daha geniş bir açıklama yapacağı belirten Günaydın, “Türkiye’de bu yardımları dağıtmada bizlere ön ayak olan Umut Kervanı Yardım Platformuna ve üye derneklere buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=