Lütfen bekleyin..



Aksoy, basınla buluştu

06 Nisan 2017, 20:21 - Okunma: 2974

TPAO Kristal Park’ta basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Başkan Yardımcıları A.Vahap Asma, Doç. Dr. H. Murat Şahin ve Sabri Aydın ile birlikte gündemi değerlendirdi.

Anayasa değişikliğine dair yapılacak olan referandumun Millet için, Belediye için, Batman için, geleceğimiz olan çocuklar için hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Vekili Aksoy: “Dileğimiz referandumun baskıdan, şiddetten uzak ve halkımızın iradesini sandığa en kolay ve rahat bir ortamda geçecek olmasıdır” dedi.

ertug-sevket-aksoy-011.jpg

Referandum süresince tek temennilerinin Batman’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması olduğunun altını çizen Başkan Vekili Aksoy : “Belediye olarak, belediye hizmetlerinin etkin ve düzgün bir şekilde yerine getirilmesinden sorumluyuz. Toplum içinde farklı siyasi görüşe sahip olanlar Anayasa konusunda fikir sahibi olabilir. Bizim görevimiz halkımızın vatandaşlarımızın özgür iradesine saygı duymaktır. Ancak takdir edersiniz ki bu dönemler hassas dönemlerdir” diye konuştu.

Ortam itibariyle çok hassas bir dönemden geçildiğini hatırlatan Başkan Vekili Aksoy: “Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Toplumun hassasiyetlerinden istifade etmek isteyenler çeşitli algı operasyonlarına girmek isteyebilirler. Bizim için en önemlisi toplumun huzurudur.” ifadelerinde bulundu.

Basın mensuplarıyla birlikte olmalarının amacının son zamanlarda sosyal ve yerel medyada ortaya atılan bilgi kirliliğine açıklık getirmek olduğunu belirten Başkan Vekili Aksoy: “Bilgi kirliğinin önüne geçmek için sizin sorularınıza açık yüreklilikle ve doğru bilgilerle cevaplamak için sizlerle bir araya geldik. 15 Temmuz’da ortaya çıkan bir durum ülkemizin ne kadar hassas bir dönemden geçtiğini açık ve net olarak söylüyor. Bunun ilimize olan izdüşümü de kaçınılmazdır. Bizler, kamusal yararı ve menfaatleri, bireysel menfaatlerimizin önüne alıyoruz. Zaman zaman “Bulanık Suda Balık Avlamak” isteyenler olacaktır. Ben Belediye hizmetlerini yerine getirmek için atanan bir kamu görevlisiyim. Belediye Başkanları, yasa ve hukuk düzenine göre Belediye Başkanı olurlar. Son zamanlarda medyada yerel ve sosyal medyada da yerel hareketlerin, beyanatlarının olduğunu görüyorum. Allah’a şükür alnımız açıktır. Allah’tan başka da kimseden korkumuz ve çekindiğimiz yoktur” şeklinde konuştu.

ertug-sevket-aksoy-010.jpg

Başkan Vekili Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemize ait bir otobüse bir takım kişi veya kişilerce stickerler yapıştırıp fotoğraflamışlar. Bunlar fotoğrafladıktan sonra algı malzemesi haline getirilmiş ve ardından sökülmüş. Onunla ilgili hem emniyet mensupları hem de belediye otobüsünden sorumlu arkadaşlarımız konuyu çok yönlü olarak soruşturup kameraları inceliyorlar. Burada şöyle bir algı yapılmaya çalışılıyor. Sanki Belediyenin otobüslerine stickerler yapıştırılmış da yönetim de buna göz yummuş gibi bir algı. Tabii ki böyle bir şey mümkün değil, makul ve mantıklı değil. Ayrıca, Belediyemizin bize sağladığı imkan ve yetkileri kötü amaçları için kullanma niyetinde olanlar varsa kanun ve hukuk çerçevesinde gerekli idari yaptırımlara maruz kalacaklardır”

Başkan Vekili Aksoy, daha önce gündeme gelen Esentepe’ye Cami Projesi, İluh Deresinin Islahı, Atatürk Caddesinde 3. Etap yol çalışması, yapılan ve yapılacak projelerin yanı sıra yapılması planlanan projeler hakkında da kamuoyunu bilgilendirdi.

Kahvaltılı program, soru-cevap şeklinde sohbet havasında son buldu.

 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da uyuşturucu satıcılığı yapanlara yönelik düzenlenen operasyond..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..
Batman'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bir evin bahçe duvarı..
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da yasa dışı silah ticareti yapan..
akademisyen Sibğatullah Baran, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığ..
Batman Havalimanında nisan ayında iç hat yolcu trafiğinde 57 bin 240 kişini..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=