Lütfen bekleyin..



BİNATLI'DA KUTLU DOĞUM

15 Nisan 2017, 23:26 - Okunma: 2184

Batman'ın Binatlı köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, sadece Müslümanların değil gayri Müslümlerin de Hz. Muhammed'in adaletine muhtaç olduğuna dikkat çekildi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneğinin (Köy-Der) organizesinde köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları devam ediyor.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav.)" temasıyla Köy-Der tarafından Batman merkeze bağlı Binatlı (Bleyder) köyünde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç, Çevrimova köyünün muhtarı Sait Doğru, Ayrancı köyünün muhtarı Talat Akdaş ve köy sakinleri katıldı.

Sunuculuğunu Mehmet Ali Şimşek'in yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Molla Murat Güneş'in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan köy sakinlerinden Mehmet Sıddık Sevdi, Hz. Muhammed'in Kutlu Doğumu münasebetiyle bir araya geldiklerini belirterek, katılım gösteren herkese teşekkürlerini iletti.

Mevlithanların seslendirdiği mevlidi şerifle devam eden etkinlikte, ses sanatçıları ile küçük erkek ve kız çocukları ilahi ve ezgiler seslendirdiler.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İTTİHAD'Ul ULEMA Üyesi Molla M. Ali Altun, Hz. Muhammed'siz bir dünyanın düşünülemeyeceğini söyledi.

Altun, "Gönlümüz onsuz ölüdür. Köyümüz, beldelerimiz ve şehirlerimiz onsuz ölüdür, yıkık ve viranedir. Bizlerin, hayatımızın her alanında Peygamberi ihya etmemiz, onu hatırlamamız ve yolunu sürdürmemiz gerekir. Peygamberimizin davası hak ve adalet davasıydı. Hz. Muhammed'in davası kardeşlik, uhuvvet, muhabbet davasıydı. Davası insanların hak ve hukuklarının tesis edilmesiydi." dedi.

"Gayri Müslimler de Hz. Muhammed'in adaletine muhtaçtır"

Hz. Muhammed'in adalet peygamberi olduğuna ve bütün insanlığın onun adaletine muhtaç olduğuna vurgu yapan Altun, "Hz. Muhammed vefat ettikten sonra dünya onsuz bozuldu. Kardeşlik kalktı, uhuvvet ve muhabbet insanların arasında kayboldu. Bugün etrafımıza baktığımızda dünyanın her yerinde çocuk, kadın ve yaşlıların ah-u feryatları var. İçinde bulundukları halleriyle yüksek sesle Hz. Muhammed'e sesleniyorlar. Sadece Müslümanlar değil, tüm cihan, gayri Müslimler de Hz. Muhammed'in adaletine muhtaçtır. Hz. Muhammed, doğumundan vefatına kadar bir kez dahi adaletten ayrılmamıştır. Kimsenin hakkını yememiş, kimseye zulmetmemiştir." şeklinde konuştu.

Hz. Peygamber'in mazlumların hakkını zalimlere bırakmadığına dikkat çeken Altun, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bugün bizim insanlığımız onun döneminden daha fazla Hz. Muhammed'in adaletine muhtaçtır. Hz. Muhammed'in yolunu sürdürmek kurtuluş reçetesidir. Peygamberimiz özgürlük, mazlum ve mustazafların rehberidir. Onun için bizler Peygamberimizi iyi tanımalıyız ve sünnetini uygulamalıyız. Onun hayatını kendi hayatımızda yaşatalım ki hayatımızdan lezzet alalım. Bizler böyle yaparsak şefaatine mazhar oluruz."

Konuşmadan sonra ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gürceğiz'in yaptığı dua ile son buldu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda ev, ar..
Batman'da çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalanarak cezaevine teslim..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde "Kampüs İntifadası Çadır N..
Batman'da geçtiğimiz hafta bir kişinin öldüğü, biri bebek 3 kişinin de ..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, CHP'nin Grup Başkan Vekili Gökhan G..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=