Lütfen bekleyin..



135 kamu personeli görevine iade edildi

28 Nisan 2017, 18:30 - Okunma: 1870

Batman'da FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan, ihraç ve iade edilen kamu personel listesi Batman Valiliği tarafından açıklandı.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) Batman'da toplamda 658 kamu personeli görevinden ihraç edildiği belirtildi. Bunlardan 284 emniyet, 216 İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 25 askeri personel ve 133’ü ise diğer kamu kurumu ve kuruluşlarında görev yapıldığı belirtildi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde terör örgütleri soruşturması kapsamında 901 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış, bunlardan 250 kişi tutuklanmış, 97 kişi ise adli kontrol ile serbest kalmıştır. Tutuklananlardan 1’i Vali Yardımcısı, 1’i İlçe Yazı İşleri Müdürü, 17’si Askeri,138’i Emniyet, 37’si Adliye personeli, 43’ü İl Milli Eğitim Müdürlüğü 1’i İl Özel İdare, 1’i Defterdarlık ve 11 Personel ise Sağlık Personelidir. İlimizde 135 kamu personeli ise tekrar görevine iade edilmiştir." denildi.  

KHK’ler kapsamında 15 dernek,  4 özel okul, 4 yerel basın, bir televizyon ve bir radyo kapatıldığı ayrıca KHK’ler ile bir dernek ve 2 yerel basın ise açıldığı belirtildi.

Son olarak 26 Nisan günü Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 Emniyet personeli görevinden uzaklaştırıldığı kaydedildi. (İLKHA) 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..
Batman'da sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil bir evin bahçe duvarı..
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da yasa dışı silah ticareti yapan..
akademisyen Sibğatullah Baran, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığ..
Batman Havalimanında nisan ayında iç hat yolcu trafiğinde 57 bin 240 kişini..
Engelli bireylerin pek çok sorununun olduğunu ancak seslerinin bir türlü du..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=