Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR’dan şehid ve tutuklu ailelerine bayram ziyareti

18 Temmuz 2015, 22:13 - Okunma: 2496

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve beraberindeki partili heyet Batman'da İslam Davadan cezaevinde bulunanlar ile JİTEM ve PKK tarafından katledilenlerin ailelerini ziyaret ederek bayramlaştı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök ve beraberinde bir heyet partili, Batman’da İslami hizmetlerinden dolayı cezaevine atılan ve JİTEM ile PKK tarafından katledilenlerin ailelerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Ramazan Bayramı vesilesiyle Batman'da bir dizi temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Gök, Ramazan Bayramı'nın tüm ümmete, insanlığa ve Batman halkına hayırlara vesile olmasını temennisinde bulundu.

Tutuklu ve şehid yakınları ise, böylesi bir ziyaretin kendilerini çok memnun ettiğini ifade ederek, HÜDA PAR’a çalışmalarından ötürü başarılar diledi.

Gök ayrıca, katledilen ve tutukluların çocuklarıyla da yakından ilgilenerek bayram harçlığı verdi.

Yaptığı ziyaret hakkında konuşan Gök, İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerden dolayı bayramı buruk geçirdiklerini belirtti. Tüm üzüntülere rağmen yine de bayramı bir ibadet olarak geçirmeyi ihmal etmediklerini söyleyen Gök, şöyle dedi: “Bayramı her ne kadar buruk olarak geçiriyor olsak da, İslam coğrafyası kan ağlıyor olsa da neticede bayramlar; tuttuğumuz oruçların, geçirdiğimiz Salih amellerin bir neticesi olarak Allah’ın bizlere vermiş olduğu bir haktır. Bunu da bir ibadet bilinciyle mutlaka kutlamamız lazım.”

“Toplumun ıslahı için çalışanlar iki ateş arasında kaldı”

Cumhuriyetten sonra özellikle Kürdistan coğrafyasının birçok mağduriyetler yaşadığını vurgulayan Gök, “90’lı yılları çoğumuz hatırlıyoruz. O dönemlerde Kürdistan çok daha büyük mağduriyetler yaşadı. Mazlum halk, hem devletin ve hem de örgütün ateşi arasında kaldı. O dönemde toplumu ıslah etmeye çalışan insanlar vardı. Bu camia toplumu elinden geldiği kadar ıslah etmeye çalıştı. Bu konuda gayret gösterdi, mücadele verdi. O dönemlerde biliyoruz ki, iki ateş arasında kalan bu salih insanlar birçok mağduriyetler yaşadı. Mutlaka bölgedeki her aile içerisinde ya bazı insanlar şehit edildi, ya muhaceret yaşadı veya zindan hayatı yaşadı.” şeklinde konuştu.

“İslam’ın izzeti için mücadele eden insanlar mağdur oldu”

Konuşmasının devamında Gök, şu ifadelere yer verdi: “Dolayısıyla o dönemde bu bir avuç insan İslam’ın izzeti için mücadele etti. Bu sıkıntılar, mağduriyetler bitmedi. Bu sıkıntılar devam ettikçe de bu mağduriyetler devam edecek. Bu mağduriyetler hepimizin başına gelebilir. Birbirimizi mutlaka sormamız lazım. O dönemde İslam’ın izzeti için mücadele eden insanlar mağdur oldu. Onların ailelerinin birçoğunun mağduriyetleri devam ediyor. Şuanda müebbet cezası alarak gencecik hayatlarını zindanda geçiren insanlar var. Zindandayken anneleri, babaları, çocukları vefat eden Yusufiler var. Dolayısıyla bu insanların ailelerini sormak ve onlara destek olmak bizim için bir vebaldir. Bizde bu mesuliyetimizi yerine getirme adına şehit ve tutuklu ailelerini ziyaret ettik.”

Yaptıkları ziyaretlerin ardından Gök ve beraberindeki partililer, halkla kucaklaşarak bayramlarını kutladı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)



















 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Gercüş’ün Yayladüzü (Gundik) köyünde geleneksel olarak her yıl bir k..
Gazeteci Veysi Demir, oğlu Eğitimci Hüseyin Demir’i evlendirdi.
Batman'da onlarca yetim ve ihtiyaç sahibi aileye giyim ve ayakkabı yard..
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=