Lütfen bekleyin..



‘Şevval Ayı orucu unutulmamalı’

20 Temmuz 2015, 16:04 - Okunma: 2306

İTTİHAD Üyesi Molla Beşir Şimşek, Şevval ayındaki orucun faziletlerine değinerek, bu aydaki orucun ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Şevval ayı (Şeşek) orucuyla ilgili açıklamalarda bulunan Alimler ve Medreseler Birliği İTTİHAD Üyesi Molla Beşir Şimşek, Şevval ayı orucunun faziletleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Peygamber Efendimizin, “Her kim ki Ramazandan sonra Şevvalden altı gün oruç tutarsa senenin tamamını oruç tutmuş gibi olur.” hadisini hatırlatan Molla Beşir Şimşek,  Şevval Ayından 6 gün oruç tutmanın sünnet olduğunun da altını çizdi.

Şevval orucunun, Peygamber Efendimizin terk etmediği sünnetlerden olduğunu belirten Molla Beşir Şimşek, Ramazan orucundan sonra Şevvalden de 6 gün oruç tutulması durumunda senenin tamamının oruçlu geçirilmiş gibi olacağı yönünde İslam alimlerinin rivayetlerinin olduğunu söyledi.

Bir Ramazan ibadetinin de geride kaldığını belirten Molla Beşir Şimşek, “Nefsimiz oruç tutmaya alıştı. Nefsimizde oluşan bu oruç tutma alışkanlığını Ramazan ayından sonrada devam ettirmek, nefsi bu konuda serbest bırakmamak gerekir.” şeklinde konuştu.

Şevval orucunun peşi sıra üst üste tutulmasının şart olmadığını söyleyen Molla Beşir Şimşek sözlerini şöyle bitirdi: “Mühim olan bu ay içerisinde 6 gün oruç tutmaktır.  Fakat en güzeli, nefsimiz hazır oruç tutmaya alışmış iken hepsini beraberce tutmaktır.” (M.Fatih Akgül –İLKHA)

Etiketler : şevval orucu
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kamu Hakkı Dokunulmazdır” konusu işlendi.
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, yaz Kur'an kursları öncesi yaptığı açık..
Batman Valisi Ekrem Canalp, trafik kazasında hayatını kaybeden Batman Müze ..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'nda yürütülen keşif çalışmala..
Batman'da Çölyak hastalarına özel glütensiz ekmek ve gıda kolileri evle..
İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, evliliklerin günümüzde zorluk..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=