Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR fakir ailelerle iftar açıyor

12 Haziran 2017, 23:10 - Okunma: 2224

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, haftanın belirli günleri evlerinde yaptıkları yemekleri ziyaret ettikleri fakir ailelerle birlikte iftar açıyor.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun, aileleriyle birlikte Hürriyet Mahallesi'nde ikamet eden Kavak ailesiyle iftar yaptılar. Haftanın belirli günlerinde evlerinde yaptıkları yemekleriyle bir fakir aileyi ziyaret edip birlikte iftar açan parti yetkilileri, ziyaret kapsamında gittikleri Kavak ailesine bir yardım kolisi de beraberinde götürdü.

Ziyaret programı kapsamında Ramazan ayında fakir ve muhtaç aileleri ziyaret edip, iftar açtıklarını söyleyen HÜDA-PAR İl Başkanı Davut Şahin, yardıma muhtaç dar gelirli ailelere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Fırsat buldukça halkla birlikte iftar açmaya çalışıp, tanışma fırsatı bulduklarını aktaran Şahin, “Ramazan ayı hayır ve bereket ayıdır. Özellikle iftara davet etme, birlikte iftar açma Resulullah (sav) tarafından bize şiddetle tavsiye edilen bir ibadettir. Hayrı, sevabı büyüktür. Dolayısıyla bizde fırsat buldukça ya kardeşlerimizden, hemşerilerimizden, halkımızdan birilerini evlerimize davet edip birlikte iftar açmaya çalışıyoruz ya da kendimiz onlara misafir olmak suretiyle iftarımızı birlikte açmaya çalışıyoruz. Bu şekilde hem iftar veren hem de iftara iştirak eden sevap sahibi oluyor. Bu güzel bir İslami adettir. Resulullah'ın (sav) teşvik ettiği bir sünnettir. İftar açmalar ünsiyete, kardeşliğe, dostluğa, muhabbete ortam oluşturuyor, vesile oluyor. Bugünde Halil ağabeyime misafir olduk, birlikte iftar açtık, yakından tanışma fırsatı bulduk.” dedi.

Bir araya geldikleri halka partilerinin amaç ve hedeflerini de anlattıklarını vurgulayan Şahin, “Partilerin amacı halka gidip, onları ziyaret etmek ve partinin hedef ve gayelerini onlara anlatmaktır. Bu ortamlar oluşunca partimizin hedef ve gayelerini anlatıyoruz. Halkımız da bunu olumlu görüyor. Böylelikle hem Ramazan ayımızı değerlendirmeye çalışıyoruz hem de partimizin programında olan ziyaretleri gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Kendilerini ziyaret gelen HÜDA PAR yetkililerine teşekkür eden Halil Kavak, kendilerini unutmayıp birlikte iftar açtıkları ve sıkıntılarını dinledikleri için memnun olduklarını ifade etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 

'Esnafın primleri yılın son üç ayına ertelendi'

'Esnafın primleri yılın son üç ayına ertelendi'

'Esnafın primleri yılın son üç ayına ertelendi'

'Esnafın primleri yılın son üç ayına ertelendi'

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=