Lütfen bekleyin..



TPIC İşçileri HÜDA PAR'a Sorunlarını İletti

14 Haziran 2017, 19:30 - Okunma: 2041

Kendilerini ziyaret eden TPIC işçilerinin sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yaşanan mağduriyetin giderilip, işçilerin tekrar işe geri alınması gerektiğini söyledi.

İşten çıkarılarak haklarını arayan Türkiye Petroleum International Company'de (TPIC) işçilerinden oluşan bir heyet, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını anlattı.

TPIC işçilerinden oluşan heyeti, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin karşıladı.

Yaklaşık 2 yıldır haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldıklarını ve bir daha işe alınmadıklarını belirten işçiler, HÜDA PAR’dan sorunlarının çözümü için destek istediklerini belirttiler.

TPIC işçilerinin sorunlarını ilk günden beri takip ettiklerini ve yanlarında olduklarını dile getiren HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, işçilerin mağdur edildiğini aktararak, işçilerin tekrar işe alınması için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini kaydetti.

İşçilerin bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Bu kardeşlerimiz mağdur edilmiş ve emeği çalınmış. Bu kardeşlerimiz bilek gücü, alın teriyle yıllardır çalışmışlar fakat hak ettikleri haklarını alamıyorlar. Gerek yerel gerek iktidar olan siyasi partiler maalesef bu konuda sesiz kalıyor. Bu kardeşlerimizin hakkı yeterince sorulmuyor ve takip edilmiyor. Biz HÜDA PAR olarak bu mağdur edilen kardeşlerimizin yanındayız. Kesinlikle ve kesinlikle diyoruz ki, hak ettikleri neyse o hakları almakla birlikte bunların tekrar işe alınması lazım." dedi.

"Bu işin takipçisi olacağız"

Bölgede işsizliğin hat safhada olduğunu, işten çıkarılan işçilerin de işsizler kervanına katılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini aktaran Şahin, "Batman büyük bir işsizlik sorunu yaşıyor. Yıllarca emek sarf etmiş, alın teriyle çalışan bu insanlarımız çalıştırılmayıp da başka yerlerden kişileri getirip burada çalıştırılması bu insanların tamamen mağdur edilmesi anlamına gelir. Bölge insanının kalkındırılması gerekirken başka yerlerde işçi getirilip burada çalıştırılmak bölge insanına bir haksızlıktır. Bu kardeşlerimiz mağdur durumdadır. Bunlara haksızlık yapılıyor." diye konuştu.

İşçileri mağdur etmeye kimsenin hakkının olmadığını belirten Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölge insanı zaten işsizdir. İşten çıkarılan her bir kardeşimiz, bir aile geçindiriyor. Aile nüfusları ortalama 6-8’dir. Bu kadar insan niye mağdur ediliyor? Kesinlikle bu kardeşlerimizin haklarının iade edilmesi, tazminatları ve hakları neyse tamamen geri verilmesi ve ilk işe başladıkları şekilde nasıl hangi şekilde işe başlamışlarsa bu kardeşlerimizin o şekilde tekrar işlerine alınmalarını istiyoruz. Bu işin takipçisi olacağız."

"Kaybolan haklarımızı ve işimizi istiyoruz"

İşçiler adına konuşan Mehmet Aslan, Batman’da yaklaşık 50 kişinin işe geri dönmeyi beklediğini ifade ederek, "İki yıldır imzasız bir maille 387 arkadaşın işine son verildi. Biz bu yeni oluşumda bu mağdur işçi arkadaşların tekrar işlerine dönmesi ve işçilere sahip çıkılmasını istiyoruz. Şu anda 200 tane mağdurumuz var. Bunların arasında Batman ve Diyarbakır var. Batman'da 137 işçidir. Bunların yarısı çalışıyorsa yarısı da halen çalışmıyor. Mahkemeyi geçen sene ikinci aydan beri işe dönüşü kazanmışız. Ortada halen ne bir muhatap ve ne de şirket yetkilileri var. Bizi soran yok. Kaybolan haklarımızı ve işimizi istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Trump Afganistan için tam yetki verdi!

Trump Afganistan için tam yetki verdi!

Trump Afganistan için tam yetki verdi!

Trump Afganistan için tam yetki verdi!

Trump Afganistan için tam yetki verdi!

Trump Afganistan için tam yetki verdi!

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=