Lütfen bekleyin..



AP Kararı İslamofobi, Türkiyefobi ve Vizyonsuzluk Göstergesi

07 Temmuz 2017, 21:25 - Okunma: 1574

MÜSİAD Batman Şubesi, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakerelerin askıya alınma kararına tepki göstererek, "AP kararı İslamofobi, Türkiyefobi ve vizyonsuzluk göstergesidr" ifadeleriyle kınadı.

MÜSİAD Batman Şubesi, Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasına ilişkin raporu kabul etmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“Avrupa Parlamentosu bugün skandal bir karara imza atmıştır. Bu kararın Türkiye adına hiçbir bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Bu karar, önyargı, İslamofobi, Türkiyefobi ve vizyonsuzluk göstergesidir. Doğru olmayan iddia ve iftiralara dayanan bu karar, Avrupa Parlamentosu’nu itibarsızlaştırmaktadır. Ayrıca alınan bu kararın iş dünyası açısından da herhangi bir geçerliliği yoktur. Hem Avrupa’yı yöneten iradenin hem de Ankara’nın, Türkiye-AB ilişkilerinin yeni bir ivme kazanması için çalıştığı bugünlerde alınan bu karar, kıta Avrupa’sındaki kafa karışıklığını ortaya koymaktadır.

Türkiye, 80 milyona yaklaşan nüfusuyla AB ülkeleri için önemli bir güç olmasının yanı sıra, Avrupa’ya uzanan enerji yollarının güvenliği için önemli bir aktördür. Türkiye ihracatının yarısına yakın payını AB ülkelerine gerçekleştirmektedir. Bu bakımdan ekonomik ilişkilerde yaşanabilecek olumsuzluklar, her iki aktörün de zararına olacaktır. Bu süreçte karşılıklı ekonomik ilişkilerin sorunsuz bir şekilde devam etmesi için her iki aktörün de yoğun bir çaba sarf etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Konjonktürel olduğu apaçık görülmekte olan bu gelişme, umarız ki ilişkilerin yeniden canlandırılması yolunda AB’yi yöneten irade tarafından da yok hükmünde sayılacaktır.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, tekstil işçilerini taşıyan minibüs ile otobüsün çarpışması s..
Batman'da inşa edilecek olan Şeyh Maruf Dergah Camii için temel atma tö..
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı..
HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanlığı tarafından Batman'da düzenlenen "..
Batman’da düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kaçak ürün ele geçirilirken,..
Batman Havalimanı’nda, çevresel risk yönetimi ve acil durumlara etkin müdah..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=