Lütfen bekleyin..



Suriyeli tarım mühendisi iş arıyor

25 Temmuz 2015, 11:13 - Okunma: 2359

Suriye’nin Haseki şehrinden savaş nedeniyle kaçıp Batman’a yerleşen tarım mühendisi, 8 nüfuslu ailesini geçindirmek için iş arıyor.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Batman’a yerleşen tarım mühendisi ve medrese hocası 8 nüfuslu aile reisi, Ramazan Bayram’ından bir hafta önce ikamet ettikleri Haseki şehrinden ailesiyle birlikte Türkiye’ye sığındı.

Ramazan Bayramı’nda Batman’a gelerek Bahçelievler Mahallesi 1643 Sokağa yerleşen İsa Hıdır Bekir (45) ile Meryem Ahmet Bekir (37) çifti sadece üstlerindeki elbiselerle geldiklerini ve hiçbir eşyalarının olmadığını belirtti.

Suriye’de kimin kiminle savaştığının bilinmediğini ifade eden İsa Hıdır Bekir, olanın masum sivillere olduğunu söyledi.

“Varımız yoğumuz evin enkazı altında kaldı”

Suriye’de tarım mühendisliği yaptığını, boş zamanlarında da medrese hocalığı yaptığını belirten Bekir, “Haseki’de bayrama bir hafta kala Esad güçleri tarafından bombardıman altında kaldık. Orada evler böyle değil, evlerimiz kerpiçtendir. Komşumuzun evine bombalar isabet edince apar topar çocuklarımla dışarı çıktık. Daha sonra gözümüzün önünde evimize de bombalar isabet etti. Elhamdülillah aile fertlerimize bir şey olmadı. Ama varımız yoğumuz evin enkazı altında kaldı. Ben memleketimde mühendistim ayrıca spordan üç ve medrese hocalığından bir belgem vardı. Olduğu gibi hepsi evin enkazında kaldı. Her şeyimizi enkazın altında bırakıp Türkiye’ye kaçmak zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı.

“Medrese hocalığından inşaat işçiliğine kadar her türlü işi yaparım”

Batman’a bir hafta önce geldiklerini söyleyen Bekir, “Yanımızda sadece üstümüzdeki elbiselerle geldik. Sınırda günlerce bekledik. Sınırı geçmek için Haseki’den Kobeni’ye kadar gittik. Sınırı geçmek için herkes YPG’lilere para ödemek zorunda, parası olmayanlar sınırı geçemiyor. Zorlu yolculuğumuzdan sonra Allah’a şükür Batman’dayız. Çocuklarımın ekmeği için medrese hocalığından inşaat işçiliğine kadar her türlü işi yaparım. Evimizde hiçbir eşyamız yok. Yetkili ve hayırseverlerden iş imkânı istiyorum.” şeklinde konuştu.   (M.Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valiliği, kentte basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, göster..
Batman'da yapılan çalışmalarda üç günde 11 ruhsatsız tabanca ele geçiri..
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar sürerken polisin..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir yayımladığı Batman&..
Batman'da bir araçta yapılan aramada yangın tüpünün içine gizlenmiş bir..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla bugünden itibaren katk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=