Lütfen bekleyin..



Anız yangını 2 köyü yakıyordu

26 Temmuz 2015, 23:02 - Okunma: 2185

Batman’da anızın yakılmasıyla büyüyen yangın, iki köyün yanmasına neden oluyordu. Çıkan yangında binlerce dönüm arazi tamamen yanarken bazı evler de hasar gördü.

Yapılan tüm uyarılara rağmen bitmek bilmeyen anız yangınları, devam ediyor. Batman’da merkeze bağlı Akça (Tilmiz) ve Binalı (Bileyder) köylerinde öğlen saatlerinden sonra buğday tarlasında başlayan anız yangını, nerdeyse bir faciayı beraberinde getiriyordu.

Burada çıkan yangın Batman’ın üzerinde kara bulutlar oluşmasına sebep olurken, köyler ise yanmaktan son anda kurtarıldılar.

Edinilen bilgiye göre, Akça (Tilmiz) ve Binatlı (Bileyder) köylerinin tarlalarında yangın çıktı. Yangın rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının giderek köylere doğru geldiğini gören köy sakinleri, traktörle yangına müdahalede bulundu.

Rüzgârında etkisiyle giderek büyüyen yangın, kısa sürede köylerin etrafını sarınca bazı evler de hasar gördü. Köylülerin kendi imkânlarıyla söndürmeye çalıştığı yangında, köyde bulunan 300 ton saman ve köy mezarlığı yandı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Batman-Hasankeyf karayolu ile köylerde bulunan telefon ve elektrik direkleri yanarak devrildi.

Köylüler itfaiyelerin yetersiz olmasına tepki gösterdi. Köy sakinleri, jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, olası bir facia yaşanmadan saatler sonra söndürülebildi.

Saatler süren çalışmalarda ambulansların olmayışı dikkat çekti. Köylüler, böylesi bir yangının hem can ve hem de mal kaybına neden olabileceğini söyleyerek, duruma tepki gösterdiler.(M.Sait Çelik- İLKHA)

 

Etiketler : anız yangını
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da serinlemek için sulama kanalına girdiği ve kaybolduğu iddia e..
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri, Kurban Bayramı..
Batman'da hayat pahalılığı nedeniyle işleri azalan esnafın, halkın Kurb..
Batman'da kimliği belirsiz kişiler tarafından kovalanan bir otomobile s..
Batman’da çıkan yangın sonucu 250 dönümlük ekili buğday tarlası küle döndü...
Kurban Bayramı'nı da kapsayan 9 günlük bayram tatilini şehir dışında ge..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=