Lütfen bekleyin..



Dursun'dan tek göz odada yaşayan yaşlı kadına ziyaret!

02 Ağustos 2017, 08:09 - Okunma: 2114

Batman’da 20 yıldır tek odalı bir evde yaşam mücadelesi veren 77 yaşındaki yardıma muhtaç yaşlı kadını ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun, yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun, daha önce basında çıkan Batman merkez İluh Mahallesi Pamukçular Caddesi'nde 20 yıldır banyosu, tuvaleti, mutfağı olmayan daracık bir odalı evde yalnız başına yaşayan 77 yaşındaki Fahriye Işık isimli yaşlı kadını ziyaret ederek, sıkıntılarını dinledi.

Yaşlı kadının içinde bulunduğu zorlu yaşam koşullarını yerinde inceleyen HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun, burada yaptığı açıklamada yetkililere ve hayırseverlere Fahriye Işık’a el uzatılması çağrısında bulundu. Fahriye Işık’ın oturduğu evin içler acısı bir durum olduğunu söyleyen Dursun, böylesi bir evde sağlıklı bir insanın dahi kalamayacağını ifade etti.

Kendilerinin de yaşlı kadına ellerinden gelen tüm yardımı yapacaklarını belirten Dursun, “Fahriye teyzemizin durumunu yakından müşahede etme adına HÜDA PAR olarak evi ziyaret ettik. Ev diyorum ama ev dışında her şeye benziyor. Teyzemiz kendi şahsi işini, yemesini, içmesini, yatmasını ve tüm ihtiyaçlarını burada tek odada karşılıyor. Burada insanların yaşaması çok zordur. Teyzemiz hem yaşlı hem de rahatsız, bazı hastalıkları var. Evin içinde banyosu, tuvaleti, yeme, içme gibi ihtiyaçlarını tek göz odada karşılıyor. Tabi bu bizim içimizi acıtıyor.” dedi.

“Allah’u Teâlâ yaşlılara, engellilere hürmet etmemizi emrediyor”

İslam’ın yaşlı ve engellilere verdiği öneme dikkat çeken Dursun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu asırda, böyle bir memlekette böylesi bir durumla karşılaştık. Türkiye’de 70 bine yakın evsizin olduğunu biliyoruz. Peygamberimiz (sav) hadisi şerifinde, ‘Aranızda yaşlı ve beli bükülmüş insanlar olmamış olsaydı, belalar üzerinize sel gibi yağardı’ buyuruyor. Ayrıca Allah’u Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de, ‘Sizin aranızda anne veya babanızdan biri yaşlandığı zaman onlara ‘öf’ bile demeyin. Onlara şefkat ve merhamet kanatlarını açın, onlara hürmette kusur etmeyin’ buyuruyor. Bu ayet ve hadisi şerif doğrultusunda biliyoruz ki, Allah’u Teâlâ yaşlılara, engellilere hürmet etmemizi emrediyor.”

“Devlet, sosyal devlet görevini yerine getirmeli”

Yaşlılara, kimsesiz ve evsizlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Dursun, “Acaba Batman’daki zenginler bu teyzemizin halini görse rahat uyuyabilecekler mi? Rahat uyuyabilmemiz için, vicdanımızın rahat olabilmesi için bu şekil yaşlılara, kimsesizlere, evsizlere sahip çıkmamız gerekiyor. Yaşlıların ve bakıma muhtaç engellilerin yaşamlarını evlerinden ve çevrelerinden ayrılmadan devletin sosyal destekleri verebilmesi için gerekli mekanizmaları yerine getirmesi ve Standardize etmesi elzemdir. Tüm duyarlı Batman halkına sesleniyorum; lütfen bu yaşlı teyzemiz ve teyzemiz gibi olanlar varsa onlara el uzatalım. Bizler bunun takipçisi olacağız. Belediye ve mülki amirlerden de bu konuyla ilgilenmelerini rica ediyorum.” diye konuştu.

Kendisini ziyarete gelerek, sorun ve sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun’a teşekkürlerini ileten Fahriye Işık, tek isteğinin içinde insanca yaşabileceği bir eve sahip olmak olduğunu söyledi. Işık, kaldığı tek göz odalı evde yazın sıcaktan, kışın ise soğuktan hastalandığını kaydetti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=