Lütfen bekleyin..



Aydın Gök TRT Kürdi canlı yayınına katıldı

21 Mayıs 2015, 11:37 - Okunma: 2636

Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, çözüm süreci, Kürt sorunu, Batman’ın sorunları, başkanlık sistemi ve özerklik konularında önemli açıklamalar yaptı.

TRT Kürdi’de canlı yayınlanan “Hılbıjartın Taybet 2015” (Seçim özel 2015) adlı programa Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök ve AK Partili Ziver Özdemir katıldı.

Saat 15.00-16.30 arasında yayınlanan ve moderatörlüğünü Vahdettin İnce’nin yaptığı programda Çözüm süreci, Kürt sorunu, Batman’ın sorunları, başkanlık sistemi ve özerklik gibi konularda adaylar görüşlerini ifade ettiler.

Programla ilgili açıklama yapan Moderatör Vahdettin İnce, TRT Kürdi adına birçok ilde seçim özel programı yaptıklarını kaydetti. İnce, “Bölgenin şehirlerini her gün bir şehirde olarak geziyoruz. Şehirlerdeki STK ve bütün siyasi parti temsilcilerini çağırıyoruz ve gelenlerle o şehrin sorun ve gündemini değerlendiriyoruz. Partilerin vaatlerini, çözümlerini ve somut örneklerini Kürtçe olarak anlamaya ve halkımıza anlatmaya çalışıyoruz. Seçmenin adayları ana dilleri ile tanımaları önemlidir. Ana dilleri ile siyasetçilerin kendini anlatması çok önemli bir noktadır” dedi.

Bağımsız aday Aydın Gök ise, “TRT Kürdi’nin ‘Hılbıjartın Taybet 2015’ (seçim özel 2015) programının konuğu olduk. Türkiye’nin sorunları, Kürdistan’ın sorunları, İslami muhalefet ve Batman’ın sorunlarını konuştuk. Programda seçim beyannamesi ve programımızı anlattık. Faydalı geçti inşallah. Özellikle Batman’ın sorunları üzerine yoğunlaştık. ‘Sahipsiz Batman’ dediğimiz ve Batman adayı olduğumuzdan Batman’ın sorunları üzerine ayrıntılı konuştuk. Batman için ne istiyoruz? Çözüm önerilerimiz nedir? Bununla ilgili konuştuk. Bundan dolayı TRT Kürdi’ye teşekkür ediyoruz.” dedi.

Batman Milletvekili Adayı Ziver Özdemir’de, kendilerini davet eden TRT Kürdi ekibine teşekkür ederek, Batman ve Türkiye’nin sorunları açısından güzel bir sohbet olduğunu kaydetti.(Halid Coşkun-batmanbasin.com)

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ChqHs0_h9ZM&feature=youtu.be

 

Etiketler : aydın gök, trt kürdi
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=