Lütfen bekleyin..



Kozluklu pazarcılar sorunlarına çözüm bekliyor

11 Eylül 2017, 16:41 - Okunma: 2983

Batman’ın Kozluk ilçesinde kar-kış, yağmur-çamur demeden pazar tezgâhlarını kuran pazarcılar, yetkililerin sorunlarına el atmamalarından yakınarak yol sorunları başta olmak üzere diğer sorunlarına da çözüm bekliyor.

Batman’ın Kozluk ilçesinde alt yapı çalışmaları nedeniyle bozdurulan ve tozdan geçilemeyen yollarının yapılmamasına tepki gösteren pazarcılar, sorunlarına çözüm bekliyor.

İLKHA’ya konuşan pazarcılar, yollarının yapılmasını, duran pazar denetimlerinin devam etmesini ve Kozluk Devlet Hastanesi yakınlarında kendilerine yeni bir pazar yerinin açılmasını istediklerini ifade ettiler.

2 aydır kazı çalışmaları nedeniyle toz içinde olduklarını ve huzura hasret kaldıklarını belirten Cengiz Akboğa, bütün pazarcıların yolun bozukluğundan ve toz içinde olmasından şikâyetçi olduklarını söyledi.

“Toz içindeyiz”

Eşyalarının akşama kadar toz duman içinde kaldığını söyleyen Akboğa, “Yol yapılana kadar yolun günde 2-3 defa sulanması gerek. Eğer yapmazlarsa da burayı iyice sulamaları lazım. Kazı çalışması yaptılar, bizleri toz içinde bıraktılar. Bize hayat ve huzur bırakmadılar. 5-6 pazardır biz geliyoruz, aynıdır ve toz içindeyiz. Yetkililerden bu yolun yapılmasını istiyoruz. Asfalt veya başka ne yapıyorlarsa yapsınlar. Bizleri bu toz içinde bırakmasınlar. Bizim isteğimiz bu tozun giderilmesi, yolumuzun iyi olması, pazarımızı kurup halkın gidip gelebilmesidir. Biz bunu istiyoruz.” dedi.

İstanbul’da bir çukurun açılması durumunda hemen kapatıldığını belirten pazarcılardan Mehmet Ekinci, belediyenin kendilerine sahip çıkmadığını, sorunlarına çözüm üretmediklerini ileri sürdü.

“Belediye başkanının bir defa dahi bize uğradığı yok”

Ekinci, “Ben Batman’da da pazarcılık yaptım. 2 zabıta sürekli pazar yerini denetliyor ve gerekli sorunlara çözüm buluyor. Ancak burada herhangi bir denetleme yok. Belediye başkanının bir defa dahi bize uğradığı yok. Bizi denetlemelerini istiyoruz. Bugün bu tozda olmak istemiyoruz. Bir de en azından bir tanker su bu yola dökselerdi. Bakın ne kadar insan pazarda var. Biz ve eşyalarımız, arkadaşlarımız hepsi toz içindeyiz. Ayrıca aileler buraya alışveriş için geliyor, onlar da aynı şekilde toz içinde kalıyor ve rahat alışveriş yapamıyorlar.” diye konuştu.

“Yeni bir pazar yerinin açılmasını istiyoruz”

Pazarcıların yol ve denetim sorunlarının yanı sıra yeni bir pazar yerine ihtiyaç duyduklarını ve bunu istediklerini dile getiren Ekinci, “Biz istiyoruz ki ilk önce bu yolumuz yapılsın, temizlensin. Ondan sonra da Kozluk Devlet Hastanesi taraflarında bize bir gün, salı günü belirlenip pazar açılsın. Belediye bizimle ilgilenmiyor, biz de gitmiyoruz, öylece kalmışız. Hastane tarafında da salı pazarı olsun. Oradaki ev ve sokak sahiplerinin bize engel olamayacağı şekilde güzel bir sokak olsun. Belediye bize hastane çevresinde bir yer ayarlasın. O da salı günü olsun. Çünkü salı günü boştayız, biz istiyoruz ki orada da bize açsınlar.” ifadelerini kullandı.

Alt yapı çalışmasından sonra pazar yollarının yapılamamasına tepki gösteren esnaflardan Hamza Çakmaz da, bu durumdan işlerinin de etkilendiğini vurguladı.

Çakmaz şunları söyledi: “Biz burada pazarımızı kuruyor, çalışıyoruz. Millet gelmiyor. Alt yapıdan çalışmaları nedeniyle yollar bozuk. Ondan dolayı gelmiyorlar. Bu yüzden biz de mağduruz. Belediye başkanından bu yolun yapılmasını istiyoruz. Biz burada toz-duman içinde kalmışız. Halimizi görüyorlar. Toz duman içinde yaşıyoruz. ‘Alt yapı yapıyoruz’ dediler. Yaptılar ama yolu düzeltmiyorlar. Çalışmadan sonra onarılmadı bu yollar. Düzeltmediler. ‘Düzelteceğiz’ diyorlar ancak bir şey görmüyoruz.”

Yaşanan sorunlarla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise alt yapı çalışmalarından dolayı bozdurulan yolların yapımı için çalışmalarına başladıklarını belirttiler. (İLKHA)

Otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü


Otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü

Otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü

Otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü

Otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü

Otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü

Otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü

Otomobil motosiklete çarptı: Bir ölü

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı yazılı açıklamad..
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Batman İl Müdürü Mahmut Dursun..
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=