Lütfen bekleyin..



Kerbela'dan ders alsaydık yeni Kerbelalar yaşamazdık!

27 Eylül 2017, 09:46 - Okunma: 1640

Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1378’inci yıl dönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Molla Beşir Şimşek, Kerbela Katliamı'ndan ders alınmadığı için bugün İslam coğrafyasında yeni Kerbalaların yaşandığını kaydetti.

Kerbela Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı, Müslümanların Kerbela'dan gereken dersi almadığı için İslam coğrafyasında Hüseynî mazlumiyetin yaşadıklarını söyledi.

Hz. Muhammed’in (sav) torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1378’inci yıl dönümü münasebetiyle açıklamalarda bulunan İttihad'ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Kerbela Katliamı'ndan ders alınmadığı için bugün İslam coğrafyasında yeni Kerbalaların yaşandığını belirtti.  

Bir kez daha yıl dönümünde Kerbela’daki acı hadisenin yâd edileceğini belirten Şimşek, “Malumunuz haram olan aylardan Muharrem ayındayız. Hz. Âdem’in tövbesinin kabulü, Hz. Nuh’un gemisinin Cudi Dağı'na yerleşmesi gibi tarihi ve önemli vakaların bir araya geldiği mübarek aydır. Muharrem ayı denildiğinde, maalesef bunlarla birlikte Peygamber Efendimizin (sav) torunu Hz. Ali ve Hz. Fatma validemizin, can-ı ciğeri Hz. Hüseyin’in ve 72 yaren ile birlikte Yezit tarafından hunharca bir şekilde katledilişlerinin, şehit edilişlerinin içinde olduğu bir aydır. Bu günlerde biz muharremi karşılayacağız. Bir taraftan bu bereketler ile beraber, diğer taraftan bu acı ile beraber ümmet olarak bunu yâd edeceğiz bir kez daha.” dedi.

“İslam coğrafyasının her tarafı bir Kerbela olmuş”

Hz. Hüseyin denildiği zaman iki zihniyetin akla geldiğini söyleyen Şimşek, “10 Muharrem, Aşure, Hz. Hüseyin denildiği zaman şüphesiz ki iki tane zihniyet gözümüzün önüne geliyor. Biri yezidi zihniyeti, diğeri de zulme, haksızlığa, adaletsizliğe ve her türlü cehalete karşı başkaldıran izzetli bir duruşu görüyoruz. Maalesef o gün yaşanan tarihi olayı ümmet olarak anlayamadığımız, okuyamadığımız, belki tahlil edemediğimiz için, o günden gereken dersi alamadığımız için bugün neredeyse İslam coğrafyasının her tarafı bir Kerbela olmuştur. Yezidi zihniyetler her tarafı kuşatmış, Müslümanlar bugün Hüseynî bir mazlumiyeti yaşıyorlar. İslam coğrafyasında Suriye, Irak, Arakan, Filistin böyledir. Her köşesinde yezidi zihniyete mensup yöneticiler, zalimler tarafından Müslümanlar hunharca katledilmekte, ateşlerde yakılmakta ve memleketleri tarumar edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Kerbela’yı bir daha tahlil etmemiz lazım”

Hz. Hüseyin’in çadırlarının ateşe verildiği gibi bugün de Müslümanların evlerinin, memleketlerinin ateşe verildiğini vurgulayan Şimşek, “Eğer biz bunu yeterince iyi okuyabilseydik, ders çıkarabilseydik bugün biz coğrafyamızı tekrar tağutlara, yezidi zihniyetlere teslim etmezdik. Bu tarihi olaydan ders alsaydık bugün bu acıları yaşamayacaktık. O yüzden bir kez daha bu tarihi olayı tahlil etmemiz gerektiğine, bu acılardan ders çıkarmamız gerektiğine inanıyorum. Müslümanlar hep birlikte eğer Hüseynî bir zihniyeti kazanmazlarsa, zulme, zalime, haksızlığa, adaletsizliğe başkaldıracak bir şuura varmazlarsa, öyle görünüyor ki yezidi sistemler bu zulümlerini devam ettirecekler. O münasebet ile bir kez daha şehitlere rahmet diliyorum. Allah-u Teâlâ bizleri bu zulümlerden bir an önce muhafaza etsin. Muharrem ayı, Aşure hepimiz için hayırlara vesile olsun.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=