Lütfen bekleyin..



Madde bağımlıların mekânı haline gelen bina yıkılsın!

27 Eylül 2017, 17:33 - Okunma: 1639

Batman'ın Çarşı Mahallesi 703’üncü sokağında bulunan ve uyuşturucu kullananların mekânı haline gelen eski ve metruk yapının yıkılmasını isteyen mahalleliler yetkililere seslendi.

​Batman'da uyuşturucu kullananların yuvası haline gelen eski ve metruk yapının yıkılmasını isteyen mahalleliler, sokağa çıkamadıklarını belirttiler.

Daha önce mobilyacıların kullandığı 5 katlı metruk yapının madde bağımlılarının mekânı haline geldiğini belirten mahalle sakinleri, binanın acilen yıktırılmasını istiyor.

Metruk binada her vakit sarhoşların bulunduğunu, zarar verirler diye dışarıya çıkamadıklarını belirten mahalleliler, öte yandan, binanın yıkılma tehlikesiyle de karşı karşıya olduğunu ifade ettiler.

"İnsanlar bu caddeden geçmeye korkuyor"

Bu duruma müdahale edilmesi gerektiğini vurgulayan mahalle sakinlerinden Adil Bal, "Uyuşturucu kullanıcılar yüzünden insanların caddeden geçmeye korkuyor. Bu bina yıllardır bu şekilde ve kullanılmıyor. Kullanılmadığı içinde uyuşturucu kullanıcıları için güzel bir yer. 5 katlı olan bu harabe binanın her katında uyuşturucu kullanıcılar tarafından mesken edilmiş durumda. Bu caddede oturan ve evlerinin kapıları caddeye bakan mahalleliler kapılarını sürekli kapalı tutuyorlar." diye konuştu.

"Her 5 katında ayrı pislik!"

Binanın her 5 katında ayrı nahoş durumların yaşandığını belirten Bal, "Bu harabede sadece uyuşturucu içilmiyor, aynı zamanda fuhuş da yapılıyor. Harabe binayı hırsızlar da kullanıyor. Her suç veya suçlu burada bulunmuşlardır. Genellikle akşam saatlerinde burada kalıyorlar. Harabe binanın karşısındaki ev sahipleri onlar yüzünden pencerelerini açmıyor, balkona çıkmıyorlar. Bu mahalleli artık illallah etti. Mahallelide müdahale edemiyor, çünkü silahlı olabilirler. Sarhoş oldukları için ne yaptıklarını bilmiyorlar, bu da ciddi bir tehlike arz ediyor." ifadelerini kullandılar.

"Konuşmaktan çekiniyoruz"

Kendilerine zarar vermelerinden çekindiklerini, bu yüzden fotoğraf vermekten kaçındıklarını belirten Bal, "Vatandaşlar konuşmaya korkuyorlar, çünkü bu insanlar onlara zarar verebilirler. Bunun için fotoğraf vermekten kaçındık. Bu duruma müdahale edilmesi gerekiyor. Bir değil, iki değil… Tüm mahalleli bu durumdan rahatsız. Emniyetin bu konu hakkında ciddi bir çalışma yürütmesi gerekiyor. Bu duruma bir el atılırsa mahalleli rahat bir nefes alacaktır." diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Bir gece şahit olduğu olayı anlatan ve fotoğraf ile ismini vermek istemeyen bir diğer vatandaş ise şunları söyledi: "Bir akşam evime dönüyordum. Bu harabe evde takılan bir genç bıçakla adama saldırdı. Adama 10-15 kere bıçak salladı. Saldırıya uğrayan vatandaş her seferinde geri kaçarak ve çevredekilerin yardımına koşmasıyla yara almadan kurtuldu. Yoksa o sarhoş saldırgan, adamı öldürebilirdi." (İLKHA)

600 yıllık Akburç köyünün tarihi süreç içerisindeki tanıklığı

600 yıllık Akburç köyünün tarihi süreç içerisindeki tanıklığı

600 yıllık Akburç köyünün tarihi süreç içerisindeki tanıklığı

600 yıllık Akburç köyünün tarihi süreç içerisindeki tanıklığı

600 yıllık Akburç köyünün tarihi süreç içerisindeki tanıklığı

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=