Lütfen bekleyin..



Batman'da LPG tankı patladı: 11 Yaralı!

04 Ekim 2017, 16:23 - Okunma: 2370

Batman Organize Sanayi Bölgesinde bir yakıt tankerinin patlaması sonucu yaralıların olduğu bildirildi.

Batman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan bir fabrikanın yakıt tankerinin patlaması sonucu 7’si işçi, 4'ü itfaiye eri olmak üzere 11 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, saat 15.30 sıralarında patlama meydana geldi. Yakıt tankeri patlamasıyla yaklaşık 500 metre uzağa fırlayarak başka bir fabrikanın içine girdi.

Patlamayla birlikte olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaralılar ambulanslarla Batman Bölge Devlet hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralanan 2 kişi Diyarbakır’a sevk edildirken, patlamanın sebebi ise henüz öğrenilemedi.

Görgü tanıkları o anları anlattı:

Yakıt tankerinin girdiği fabrika sahibi Şemsettin Özcan, “Yangın karşı tarafta oldu. Onların buhar kazanı çatımızın üzerine düştü. Bizimle diğer fabrika arasında 500 metre var.” dedi.

Patlamaya şahit olan vatandaşlardan Ziver Ekin, “Önce vinci tamir ediyordular. Tamirden sonra yangın çıktı ve kaçırma yaptı. Ondan itfaiye ekipleri çağrılarak yardıma gittiler. 10 dakika geçmeden patlama oldu ve parçalar fırladı. Bir parça OSB’de bulunan bir fabrikanın içine girdi. Diğer parçası da boş bir alana düştü. Dehşet vericiydi. LPG tankeri kaldırdıklarında kaçırma yapıp alev aldı. Yandıktan 10 dakika sonra fırladı." diye konuştu.

Olaydan sonra hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret eden Batman HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet, geçmiş olsun dileklerinde bulundular. (İLKHA)

Valilik patlamayla ilgili açıklamasında şu bilgileri verdi:

"04.10.2017 Çarşamba günü saat 15:00 sularında ilimiz merkez Organize Sanayi Bölgesinde yer alan İzofalt Fabrikasında LPG tankının değişimi esnasında patlama meydana gelmiş olup, 1‘i ağır olmak üzere toplam 11 vatandaşımız yaralamıştır.  Yaralılarımız hastanelere sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir."

lpg-tanki-patlamasi.jpg

lpg-tanki-patlamasi-001.jpg

lpg-tanki-patlamasi-002.jpg

lpg-tanki-patlamasi-003.jpg

lpg-tanki-patlamasi-016.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da etkili olan dolu, şehri etkisi altına alırken bu durum şehrin..
İş güvenliği tedbirleri alındığında kazaların yüzde 98'inin önlenebildi..
Batman'da kaçak et olduğu tespit edilen 525 kilogram et imha edilirken ..
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından siyonist işgal rej..
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=