Lütfen bekleyin..



'Zulme karşı Müslümanlar tek vücut olmalıdır'

09 Ekim 2017, 16:29 - Okunma: 1700

Arakan'da yaşanan vahşet ile ilgili konuşan Batman halkı, Müslümanlara karşı yapılan şiddete karşı seslerin yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, Yetimler Vakfı'nın yaptıkları yardım faaliyetlerini tebrik ettiler.

Myanmar (Burma) Devleti askerleri ve Budist çetelerin barbarca saldırılarına maruz kalan Arakan (Rohingya) Müslümanlarının acıları dinmiyor.

Arakan'da Müslümanlara uygulanan vahşet ve Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı'nın (Yetimler Vakfı) çalışmalarıyla ilgili İLKHA'ya konuşan Batman halkı, Budist Myanmar Devletinin Müslümanlara yaptıkları akıl almaz işkencelere tepki göstererek, İslam âleminin yapılan bu şiddete karşı dur demesi gerektiğini belirttiler. Ayrıca halk, Yetimler Vakfı'nı Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım kampanyası için tebrik etti.

Halka Arakan'da yaşanan zülüm ve katliamdan haberiniz var mı? Arakan'da yaşananlar ile ilgili neler biliyoruz? Arakan Müslümanları hakkında neler biliyoruz? Arakan halkı için neler yapılmalı? Ne yapabiliriz? Hükümete ve İslam ülkelerinin liderlerine bir çağrınız var mı? Yetimler Vakfı'nın Arakanlı Müslüman mülteciler için yardım kampanyası var. Duydunuz mu? Sorularını sorduk.

"Dünyanın sessiz kalmasına üzülüyoruz"

Dünya Müslüman liderleri ile beraber Müslüman olmayan ülkelerin dahi vicdani olarak Arakan'da yaşananlara dur demesi gerektiğini belirten Batman Konfeksiyon Tekstilciler Derneği Başkanı Orhan Bozkurt, Arakan'da yaşananlarla ilgili basında duydukları kadarıyla orada büyük bir katliamın olduğunu söyledi.

Bozkurt, "Dünyanın bu katliama sessiz kalmasına üzülüyoruz. Elimiz kolumuz bağlı. Bu zulümlere karşı sesimizi çıkarmamız gerekir. Arakan halkı için özellikle diplomatik olarak dünya liderlerinin, dünya Müslüman liderlerin hatta Müslüman olmayan ülkelerin dahi vicdani olarak bu duruma duyarlı olmaları gerekir. Müslüman olsun olmasın bu zulme, katliama, insanlık dışı muamelelere karşı bütün dünyanın tepki göstermesi gerekir. Sadece Müslümanların tepki göstermesi yeterli değil. çünkü ortada bir vahşet var. Ortada hiçbir insanlığa, medeniyete, dine ve ırka sığmayacak vahşet ve katliamlar var. Oradaki Müslümanlar için bazı yardım çalışmaları var. İnşallah daha fazlası oldur." dedi.

"Müslüman liderler bu vahşeti durdurmalıdır"

Müslümanların sessizliği nedeniyle Arakan'da vahşet yaşandığını söyleyen Süleyman Akdaş, "Arakan'daki olaylar tüm Müslümanların suçudur. Müslümanların birbirine sahip çıkmamasından kaynaklanıyor. Hiçbir Müslümanın bir Müslümanla adam akıllı muhatap olmamasından kaynaklanıyor. Medyadan gördüğüm kadarıyla Arakanlılar çok zülüm görüyor. Başka bir şey bilmiyorum. İslam ülkeleri zenginlikle uğraşıyor. Kendi ceplerini dolduruyorlar, onun dışında bir şey yok. Müslüman liderlere çağrım bu vahşetleri durdursunlar." şeklinde konuştu.

"Müslümanlar birleşsinler, büyük kuvvet ve güç olsunlar"

Zulümlerin bitmesi için Müslümanların birlik olmaları gerektiğini söyleyen Halit Oğuz, "Arakanlı Müslümanlar zulüm görüyor. Zulmü yapanları kınıyoruz. Müslümanları birlik, vahdet zamanı geldi artık. Müslümanlar birleşsinler, büyük kuvvet ve güç olsunlar. Şu anda medyada takip ettiğimizden dolayı olan zulümlerden haberimiz var. Bütün Müslümanların birlik olması gerekir. Maddi manevi ne gerekiyorsa bizler hazırız. Yetimler Vakfı'nın yaptığı yardım kampanyasını olumlu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar olarak tek vücut, tek yumruk olmamız lazım"

Müslümanların sessizliğinden gayri Müslimlerin güç aldıklarını aktaran Arap Çoban, şunları dile getirdi: "Arakanda yaşanan zulümleri medyadan takip ediyoruz. Bu zulme karşı bütün dünya Müslümanları sessiz kalıyor. Müslümanlar olarak bu zulme karşı bir olmamız lazım. Müslümanların sessizliğinden kâfirler, gayri Müslimler güç alıyor. Müslümanlara çağrım birlik ve beraberliğimizi sağlayalım. Müslümanlar olarak tek vücut, tek yumruk olmamız lazım. Arakanda yaşananlarla ilgili Yetimler Vakfı gibi kuruluşların yardım kampanyalarını duyduk. Türkiye genelinde yardım kampanyaları başlıyor. Bütün İslam ülkelerine çağrımız vardır. Bu sessizliği Allah-u Teâlâ bizden kabul etmez. Bu zulme karşı tek vücut olmamız lazım. Bütün dünya Müslümanlarına çağrımız bir ve beraber olmamız gerekiyor, yoksa bu zulüm böyle devam edecektir."

"Müslüman kardeşlerimizi o eziyetten kurtarmalıyız"

Hacı Cevzet Işık, "Her zaman yaşanan zulümlere karşıyız. Allah Arakanlı mazlumların hakkını bırakmasın. Her zaman onlara duacı ve yardımcıyız. Elimizden silahlı müdahale gelmiyor. Maddi olarak para yardımında bulunuyoruz. Allah Teâlâ tüm Müslümanların yardımcısı olsun. Allah Teâlâ o Budist zalimin boynunu kırsın. Allah Teâlâ İslam camiasına birlik nasip etsin. Hakiki imanımız olmadan da birliğimiz olamaz. Bildiğim kadarıyla Arakanlı Müslümanlara zulüm ve hakaretler ediliyor. Yerlerinden yurtlarından ediyorlar. Evlerini yakıyorlar, onları öldürüyorlar, namuslarını kirletiyorlar. Namus ve gayret her şeyden daha zordur. Allah Teâlâ haklarını bırakmasın. Bizden uzaktırlar, Allah'a yemin olsun ki yakınımızda olsalardı bunu kabul etmezdik. Tüm Müslümanlar olarak birlik beraberliğimiz olmalıdır. Maddi manevi olarak Arakanlılara yardımcı olmalıyız. Müslüman kardeşlerimizi o eziyetten kurtarmalıyız." şeklinde konuştu.

"İslam ülkelerinin bir olması gerekiyor"

Arakan'da yaşanan vahşetten haberdar olduklarını ifade eden Abdulbari Özdemir, "İslam ülkelerinin bir olması gerekiyor. Müslümanların gayri Müslimlerle ilişkileri olmamalıdır. Onlar gibi olmadığımız sürece bizi dost ve arkadaş olarak kabul etmezler. Onun için kâfire dostça bakamayız. Onlara güvenmemeliyiz. Onlara güvenirsek Müslüman liderler gayri Müslimlerin arkasından giderse İslam'ın durumu da aynı bu şekilde olacaktır. Birlik olmamız gerek. Kurtuluşumuz ancak birlikle olur. Onun dışında bir kurtuluş yok. Müslümanları Amerika, Avrupa ve israil kurtarmaz. Bu zalimler sözde bize yardım edecekler, hâlbuki bize yapılanlar zulüm ve hakarettir. Yetimler Vakfı'nın yardımlarını duydum kim yardımcı olursa güzel bir şeydir. Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. Birine zulüm edilirse diğeri acı duymazsa demek ki onun imanı eksiktir." dedi.

"Arakanlı Müslümanlar Budistler tarafından vahşice katledilip büyük bir soykırım yapılıyor"

Arakanlı Müslümanlar için yardım toplayan Yetimler Vakfı yetkililerini tebrik eden Arif Saydam, "Arakan'da yaşananlar bir zulümdür. Vahşetin ötesinde bir soykırımdır. Orada Müslümanlar mazlum ve kimsesiz oldukları için oradaki Budistler tarafından vahşice katledilip büyük bir soykırım yapılıyor. Biz bu yapılan zulümleri nefretle kınıyoruz. Buradaki Müslümanlar olarak onlar için çok üzülüyoruz. Basından duyduğumuz kadarıyla onların mazlum, mağdur oldukları, sığınacak başka yerlerinin olmadığı, mecburen Bangladeş'e sığındıklarını görüyoruz. Bangladeş'in de nasıl bir devlet olduğunu görüyoruz ve oraya sığınanların durumlarından endişeliyiz. Arakan halkı için özellikle tüm Müslümanların tepki göstermesi lazım. Müslümanlar bir araya gelmedikçe Müslümanlara soykırım uygulanacak. Yetimler Vakfı yetkililerinin Allah hayırlarını kabul etsin. Herkesin oraya yardım ulaştırması gerçekten zordur. Yetimler Vakfı istediği yerlere gidebiliyor ve yardım yapabiliyor. Yapılan yardımları çok beğeniyoruz. Allah hayırlarını kabul esin ve muvaffak eylesin inşallah." şeklinde konuştu.

"Arakanlıları o zulümlerden kurtarmamız lazım"

Muhammed Nurullah Sönmezışık ise şunları söyledi: "Müslümanlar hep parçalanıyor, öldürülüyor ve zulme uğruyor. Bizim bunlara sesiz kalmamamız lazım. Arakanlı Müslümanların Allah yardımcıları olsun. Müslümanlar hep zulüm altındadırlar. Türkiye'deki ve bütün dünyadaki Müslümanların bir an önce cihat etmesi lazım. Arakanlı Müslümanları o zulümlerden kurtarmamız lazım. Başımızda bir lider olması lazım, bir lider olmadığı müddetçe biz oraya gidip kardeşlerimize yardım edemeyiz. İçinde bulunduğumuz gafletten kurtulmamız lazım. Artık yeter! Müslümanların hepsi kan ağlıyor. Zalimlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Allah-u Teâlâ Yetimler Vakfı yetkililerinden razı olsun yaptıkları yardımlar için hayırlarını kabul etsin." (M. Sait Çelik - İLKHA)

Arakan için imza kampanyası


Arakan için imza kampanyası

Arakan için imza kampanyası

Arakan için imza kampanyası

Arakan için imza kampanyası

Arakan için imza kampanyası

Arakan için imza kampanyası

Arakan için imza kampanyası

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda ev, ar..
Batman'da çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalanarak cezaevine teslim..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde "Kampüs İntifadası Çadır N..
Batman'da geçtiğimiz hafta bir kişinin öldüğü, biri bebek 3 kişinin de ..
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, CHP'nin Grup Başkan Vekili Gökhan G..
Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri kitlesel bas..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=