Lütfen bekleyin..



Sason’da miniklerden aşure etkinliği

13 Ekim 2017, 12:38 - Okunma: 1873

Batman’ın Sason ilçesindeki Alparslan Anaokulu öğrencileri, Muharrem ayı münasebetiyle aşure etkinliği düzenledi.

Batman’ın Sason ilçesindeki Alparslan Anaokulu öğrencileri, Muharrem ayı münasebetiyle aşure etkinliği düzenledi.

Okulda düzenlenen aşure etkinliğine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çağlayan ile şube müdürleri Feyzullah Yar ve Aziz Mama, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı.

Okul Müdürü Elif Belge, etkinlikte yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olan aşurenin Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bir kültür kaynaşması, güzel bir gelenek olduğunu belirtti.

Belge, bu ayda Muharrem ayı olması münasebetiyle Aşure'nin önemini çocuklara pekiştirmek, Muharrem ayını anlamaları ve velilerle kaynaşmak için böylesi bir etkinlik tertiplediklerini kaydetti.

Düzenlenen etkinliğin ardından okul yönetimi ilk veliler toplantısını düzenleyerek, velileriyle birinci dönem yapacakları etkinlik ve faaliyetler hakkında bilgi alış verişinde bulundu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Peygamberimiz (S.A.S) Ve Ticaret Ahlakı” konusu işlendi...
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, İl Müftü Yardımcısı İlhan Günay ile birlikt..
Vali Ekrem Canalp, önceki gece saatlerinde bir araca düzenlenen silahlı sal..
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Koruyucu Aile Hizmeti kapsamında..
"Doğumunun 1500. Yılında Âlemlere Rahmet Hazreti Muhammed (sallallahu ..
Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline yönelik olarak, Süveybe Ana..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=