Lütfen bekleyin..



Sason’da miniklerden aşure etkinliği

13 Ekim 2017, 12:38 - Okunma: 1840

Batman’ın Sason ilçesindeki Alparslan Anaokulu öğrencileri, Muharrem ayı münasebetiyle aşure etkinliği düzenledi.

Batman’ın Sason ilçesindeki Alparslan Anaokulu öğrencileri, Muharrem ayı münasebetiyle aşure etkinliği düzenledi.

Okulda düzenlenen aşure etkinliğine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çağlayan ile şube müdürleri Feyzullah Yar ve Aziz Mama, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı.

Okul Müdürü Elif Belge, etkinlikte yaptığı konuşmada, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olan aşurenin Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bir kültür kaynaşması, güzel bir gelenek olduğunu belirtti.

Belge, bu ayda Muharrem ayı olması münasebetiyle Aşure'nin önemini çocuklara pekiştirmek, Muharrem ayını anlamaları ve velilerle kaynaşmak için böylesi bir etkinlik tertiplediklerini kaydetti.

Düzenlenen etkinliğin ardından okul yönetimi ilk veliler toplantısını düzenleyerek, velileriyle birinci dönem yapacakları etkinlik ve faaliyetler hakkında bilgi alış verişinde bulundu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da küçük yaşlarına rağmen büyük bir duyarlılık örneği sergileyen..
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonunda, Batman İl Müftülüğü tarafından ..
Cuma Hutbelerinde “Nefsi ve Nesli İfsat Eden Büyük Günah: Zina” konusu işle..
Batman Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, siyonist işga..
2025 yılını "Aile Yılı" ilan etmesiyle birlikte, aile yapısının k..
Cuma Hutbelerinde “Alın Teri Mukaddestir” konusu işlenecek.

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=