Lütfen bekleyin..



Kozluk’ta deprem

13 Ekim 2017, 23:32 - Okunma: 1892

Batman’ın Kozluk ilçesinin Karaoğlak (Ğedire) köyünde akşam saatlerinde deprem meydana geldiği bildirildi.

Kozluk Karaoğlak (Ğedire) köyünde 2.9 büyüklüğünde meydana gelen deprem, çevre köylerde ve ilçe merkezinde de hissedildi.

Saat 20.15 ile 20.18 sıralarında 2 defa sarsıntılarla gerçekleşen deprem, vatandaşları tedirgin etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, merkez Karaoğlak köyünde 2.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yetkililer olası depremlere karşı ilçe halkını uyararak depreme hazırlıklı olmaları yönünde açıklamalarda bulundu.

Kozluk ve Sason ilçelerinden geçen bir fay hattının olduğu bilinirken daha önce de Kozluk’ta araştırmalarda bulunan Jeoloji uzmanlarının Kozluk’ta yaşanan artçı sarsıntıların büyük bir depremin habercisi olabileceğini ifade etmişlerdi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, tekstil işçilerini taşıyan minibüs ile otobüsün çarpışması s..
Batman'da inşa edilecek olan Şeyh Maruf Dergah Camii için temel atma tö..
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı..
HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanlığı tarafından Batman'da düzenlenen "..
Batman’da düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kaçak ürün ele geçirilirken,..
Batman Havalimanı’nda, çevresel risk yönetimi ve acil durumlara etkin müdah..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=