Lütfen bekleyin..



Esnaftan belediyeye tepki

31 Ekim 2017, 16:21 - Okunma: 1679

Batman Belediyesinin altyapı çalışmalarının yavaş ilerlemesinin kendilerini mağdur ettiğini belirten esnaf, duruma tepki gösterdi.

Batman Belediyesi tarafından yaklaşık 2 ay önce başlatılan altyapı çalışmalarının çok yavaş ilerlediğini ve bu yüzden iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden esnaf, daha fazla mağdur olmamaları için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Özellikle Gülistan Caddesi ve çevresinde 29 Ekim’de bitirileceği belirtilen çalışmaların bitirilmemesinin kendilerini mağdur ettiğini aktaran esnaf, altyapı çalışmalarının hizmetten çok bir eziyete dönüştüğünü ifade etti.

Uzayan altyapı çalışmalarının işlerini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan esnaf, kiralarını ödeyemeyecek duruma düştüklerini dile getirdiler. Yağışların başlamasıyla da bu sefer çamur içinde kalacakları korkusunu yaşadıklarını kaydeden esnaf, belediye yetkililerine seslenerek, çalışmaların bir an önce bitirilmesini istedi.

Çalışmaların çok ağır yürümesinden şikayetçi olduklarını söyleyen Gülistan Caddesi esnafından Metin Ağar, "Yaklaşık 2 aydır 3’üncü etap çalışması adı altında Batman Belediyemizin bir çalışması var. Yalnız 29 Ekim’de bitmesi gereken bir projeydi. Daha projenin yarısı da bitmedi. Önümüz kış, kirayı da ödeyemiyoruz. Ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Belediye başkanının buna acilen bir çözüm bulması gerekir. Burada çalışma yok denecek kadar azdır." dedi.

"Temennimiz çalışmaların hızlanmasıdır"

Her esnaf gibi kendilerinin de çalışmalardan dolayı mağdur olduklarını belirten bir diğer esnaf Adnan Baytar, "Caddemizde bir takım düzenlemeler var ama yapılan düzenlemeler çok ağır işliyor. Esnaf olarak zor durumda kalıyoruz. Yetersiz olunca iş aksıyor, iş aksayınca da muhtemelen bir ay daha bu iş uzayacak. Esnaf olarak ciddi sıkıntılarımız var. Burayı boşaltma gibi bir lüksümüz yok. Çalışmalar bizi ciddi sıkıntıya koyacak. Sezonumuzdur ve şu an bizim iş yapmamız lazım. Yetkililerden ricamız bu çalışmaları hızlandırılmasıdır. Malımızı almışız ama satış yok. Gelen insan sayısı çok az. Gülistan Caddesi'nin toz toprak içinde olduğunu düşünen vatandaşlar o yüzden bizi ziyaret etmiyor. Kamyon ve kepçelerin olduğu yerde insanlar alışveriş yapmak istemez. Temennimiz çalışmaların hızlanmasıdır." diye konuştu.

"Bir an önce çalışmaların bitirilmesini istiyoruz"

Esnaf Zekeriya Aksoy ile Cahit Yıldız da çalışmaların ekim sonunda biteceği sözünün verildiğini hatırlatarak işlerin hızlandırılmasını istediler.

Öte yandan İLKHA muhabirinin konuyla ilgili görüştüğü belediye yetkilileri, önümüzdeki günlerde çalışmalara ilişkin bir açıklama yapılacağını kaydetti. (M. Fatih Akgül- İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=