Lütfen bekleyin..



Batman’ın yüzde 40’ına doğalgaz ulaştı

06 Ağustos 2015, 10:18 - Okunma: 2275

Doğalgaz çalışmalarının devam ettiği Batman’da kentin yüzde 40’ına doğalgaz kullanmaya başladı.

Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SİBADAŞ) Batman Bölge Müdür Vekili Mustafa Yardımcı, Batman'daki doğalgaz çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. 

SİBADAŞ olarak 2011 yılının Mayıs ayında altyapı çalışmalarına başladıklarını belirten Yardımcı, “2011’den bugüne kadar Batman’da Gültepe, Belde, Tilmeç, Çamlıtepe, Kültür, Gap, Bahçelievler, Fatih, Şafak, Pınarbaşı ve Ziya Gökalp mahallelerinden oluşan 11 mahalleye gaz vermiş bulunuyoruz. Fatih, Ziya Gökalp ve Pınarbaşı mahallelerinde geçen seneden kalma eksik işlemlerimizi tamamlıyoruz. Ayrıca bu sene yeni olarak gaz vereceğimiz mahalleler Yavuz Selim ile Bağlar mahallelerin bir kısmına Pazaryeri, Raman ve Sağlık mahalleleri 2015 yılı sonu itibarıyla gaz kullanmaya başlayacaklar.” dedi.

Batman’da yaklaşık olarak 27 bin abonelerinin olduğunu belirten Yardımcı,“Bu sayı sene sonunda 35-40 bin gibi bir rakama gelir diye umut ediyoruz. Bu rakamlar abone sayısı resmiyette evinin önünde gaz olan ve gaz kullanabilecek potansiyele sahip olan bina sayısı 60 bin civarındadır. Batman’ın yüzde 40’ına gaz ulaşmış durumdadır. Doğalgaz kullanımıyla beraber Batman havasında olumlu gelişmeler yansımaya başladı.” şeklinde konuştu.

Doğalgaz abonelerinin dikkat etmesi gereken hususlara dikkat çeken Yardımcı, “Maalesef doğalgaz sadece ısınma amaçlı düşünüldüğü için doğalgaza talep kışa doğru bir yoğunluk oluyor. Herkes Ekim ayında doğalgaz işlerini çözmeye çalışıyor, o da bir yığılmayı meydana getiriyor. Dolayısıyla özellikle gazın olduğu bölgede evin önüne kutusu gelmiş gazlanmış olan binalar yaz aylarında abonelik işlemlerini yaparlarsa hem daha hızlı gazları açılır, hem de sadece ısınma amacıyla değil özellikle evlerde sıcak suya veya ocak kurulumunda doğalgaz çok daha tasarruflu bir üründür. Bundan da istifade etmiş olurlar, daha rahat bir şekilde gazlarına kavuşabilirler.” dedi.

Doğalgazın geçtiği sokaklarda yapılacak kazılara dikkat

Doğalgaz kaynaklı olası bir sıkıntı anında vatandaşların yapması gerekenleri sıralayan Yardımcı, şu ifadelere yer verdi: “Doğalgaz Batman’da yeni bir ürün olduğu için bir sıkıntı anında ekiplerimiz 15 dakika içinde orada oluyor. Doğalgazdan kaynaklı herhangi bir koku, yangın, patlama ya da en ufak bir sıkıntıda vatandaşlar 187 veya 44 44 187 çağrı merkezimizi arasınlar. 15 dakika içinde ekiplerimiz orada olur ve müdahale ederler. Doğalgaz verdiğimiz her sokakta uyarıcı ‘Bu sokakta doğalgaz hattı vardır. İzinsiz kazı yapılmaz.’ diye tabelalarımız var. Kazı yapacak ya da özellikle ev yıkıp yapma sırasında dikkat etmeleri gerekiyor. Herhangi bir kazı yapılmadan önce mutlaka SİBADAŞ’a haber verilmesi gerekiyor. Ekiplerimiz orada hattımızın geçtiği yeri gösterirler.”

“Tamirat, yüzey kaplama işleri için belediyeye bedelini ödüyoruz”

SİBADAŞ üst yapıyla ilgili belediye ile protokol yaptıklarını belirten Yardımcı, “Bir bölgede çalışmalarımıza başlamadan belediyeden onay alıp, çalışmalarımıza sonra başlıyoruz. Belediyenin alt-üst yapıları çalışması varsa öncelik vermeye gayret sarf ediyoruz. Bir mahalleye girdiğimizde bir ay gibi bir çalışmada çalışmalarımız bitiyor. Belediyeye işimiz burada bitti dedikten sonra belediye artık tadilata başlayabilir. Tamirat, yüzey kaplama işleri, için belediyeye bedelini ödeme kaydıyla belediye tarafından yapılıyor. Belediye orayı asfalt mı yapar parke taşımı yapar onlara kalmış iştir.” dedi.

Batman’ın doğalgaz ihalesini 30 yıllık olarak aldıklarını ifade eden Yardımcı, şehrin büyümesi bitmediği için imalat işlerinin de bitmediğini ve Batman gibi bir şehrin ekseriyetinin bitiminin yaklaşık 10 seneyi bulacağını söyledi. (M.Sait Çelik - İLKHA)

Etiketler : doğalgaz, batman
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=