Lütfen bekleyin..



Yeni yapılan Ek Sanayi Camii yardım bekliyor

06 Ağustos 2015, 16:05 - Okunma: 3133

Batman-Hasankeyf Karayolu girişinde beş yıldır açılan Batman Ek Sanayi Sitesi camisiz olması sanayi esnafını harekete geçirdi.

Beş yıl önce Batman-Hasankeyf Karayolu girişinde açılan Batman Ek Sanayi Sitesi’nin camisiz olması, sanayi esnafını harekete geçirdi. Özellikle Cuma namazlarında sıkıntı çeken esnaf, beş yıldan beri sanayide ezan sesine hasret kaldıklarını söylediler.

Cami için sanayi idarecisinden yer tespiti yaptıktan sonra sanayi esnaflarından Feyyaz Durmaz ile Hasan İrinal beraber caminin temel kazma işiyle başladı. Daha sonra sanayi esnafından para toplayan Durmaz ve İrinal, caminin kaba inşaatına da başladılar. Ama topladıkları para yetersiz kaldığından hayırseverlerin yapacakları yardımları bekliyorlar.  

Konu hakkında görüştüğümüz sanayi esnaflarından Feyyaz Durmaz, “Yaklaşık beş senedir Ek Sanayi Sitesi’ne geldik. Burada bir camimiz yok. Cami yapımı için girişimlerde bulunarak sanayi esnafından para topladık. Topladığımız para yetmediğinden dolayı hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Sanayide camimiz olmadığından çok sıkıntılar yaşıyoruz. Cuma günleri bize cami olarak en yakın olan Bayındır Mahallesi’nde bulunan Ayhanlar Camiine gitmek zorunda kalıyoruz. Burası da sanayi esnafına uzak kalıyor. Bu sebeplerden dolayı sanayide cami yapılmasını gerekli gördük ve yapımına başladık.” dedi.

“Sanayide olduğumuz zaman ezan sesini bile duyamıyoruz”

Özellikle Cuma günlerinin sıkıntılı geçtiğini belirten Durmaz, “Her dükkânda iki üç kişi çalışıyor, gelen müşterilerle beraber yaklaşık bin kişiyi buluyoruz. Hem sanayi esnafı hem de müşteriler için özellikle Cuma günü sıkıntılı geçiyor. Arabası olmayan camiye gidemiyor. Cuma günleri işi sanayiye düşen müşterilerimiz Cuma namazından oluyordu. Özellikle en önemlisi de sanayide olduğumuz zaman ezan sesini bile duyamıyoruz.” diye konuştu.

“Hayırseverlerden yardım bekliyoruz”

Caminin yapımına devam etmek için hayırseverlerden yardım beklediklerini belirten Durmaz, şunları ifade etti: “Yapacağımız camimiz 230 metrekare üzerinde üç katlı olacak birinci katı dükkân, iki ve üçüncü katlar ise sanayinin ihtiyacını karşılayabilecek cami olacak. Birinci kattaki dükkânın kira geliri camiye olacak. Cami yardımı için esnafları dolaştık belli bir miktar topladık. Topladığımız para yetersiz olduğu için hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Yapılacak yardım illa para olması şart değildir. Hayırseverler cami inşaatında kullanılacak malzeme veya başkaca ihtiyaçları da karşılayabilirler.”

Durmaz son olarak, hayırseverlerin yapacakları yardımlar içim şu irtibat telefonlarını verdi: 0 536 238 42 89 - 0 533 238 62 42 (M.Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valiliği, kentte basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, göster..
Batman'da yapılan çalışmalarda üç günde 11 ruhsatsız tabanca ele geçiri..
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar sürerken polisin..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir yayımladığı Batman&..
Batman'da bir araçta yapılan aramada yangın tüpünün içine gizlenmiş bir..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla bugünden itibaren katk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=