Lütfen bekleyin..



SGK Eylül ayına ilişkin prim ödeme süresi uzatıldı

04 Kasım 2017, 15:35 - Okunma: 1571

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Alaettin Ökten, Eylül ayına ilişkin prim ödeme sürenin 7 Kasım'a uzatıldığını belirtti.

Son ödeme günü 31 Ekim olan Genel Sağlık Sigortası prim ve diğer tüm alacakların tahsilat işlemlerinin 7 Kasım'a kadar uzatıldığı bildirildi.

Ökten, tahsilat sistemlerinde bazı sıkıntıların yaşandığına belirterek, "Kurumumuz alacaklarının tahsilatında bankaların Kurumumuz tahsilat sistemleriyle iletişiminde sıkıntılar yaşanması dolayısıyla 2017 yılı Eylül ayı primleri, 6770 sayılı Kanun kapsamında ertelenen 2016 yılı Aralık ayı primleri ve yapılandırma taksitleri de dahil olmak üzere ödeme vadesi 31 Ekim tarihinde dolan prim tahsilatlarında aksaklıklar oluştuğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, işveren ve sigortalılarımızın mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme tarihi 31 Ekim olan prim ve diğer tüm kurumumuz alacaklarının ödeme süresi 7 Kasım tarihi gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır." dedi.(İLKHA)Son ödeme günü 31 Ekim olan Genel Sağlık Sigortası prim ve diğer tüm alacakların tahsilat işlemlerinin 7 Kasım'a kadar uzatıldığı bildirildi.

Batman Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Alaettin Ökten, Eylül ayına ilişkin prim ödeme sürenin 7 Kasım'a uzatıldığını belirtti.

Ökten, tahsilat sistemlerinde bazı sıkıntıların yaşandığına belirterek, "Kurumumuz alacaklarının tahsilatında bankaların Kurumumuz tahsilat sistemleriyle iletişiminde sıkıntılar yaşanması dolayısıyla 2017 yılı Eylül ayı primleri, 6770 sayılı Kanun kapsamında ertelenen 2016 yılı Aralık ayı primleri ve yapılandırma taksitleri de dahil olmak üzere ödeme vadesi 31 Ekim tarihinde dolan prim tahsilatlarında aksaklıklar oluştuğu tespit edilmiştir. Bu nedenle, işveren ve sigortalılarımızın mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme tarihi 31 Ekim olan prim ve diğer tüm kurumumuz alacaklarının ödeme süresi 7 Kasım tarihi gün sonuna kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır." dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, tekstil işçilerini taşıyan minibüs ile otobüsün çarpışması s..
Batman'da inşa edilecek olan Şeyh Maruf Dergah Camii için temel atma tö..
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı..
HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanlığı tarafından Batman'da düzenlenen "..
Batman’da düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kaçak ürün ele geçirilirken,..
Batman Havalimanı’nda, çevresel risk yönetimi ve acil durumlara etkin müdah..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=