Lütfen bekleyin..



“Batman okul öncesi eğitimde pilot il seçildi”

09 Kasım 2017, 13:00 - Okunma: 1822

Batman Valisi Ahmet Deniz, okul öncesi eğitimde okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını, pilot il olarak seçildiğini söyledi.

Beşiri ilçesinde incelemelerde bulunan Batman Valisi, Batman’ın, okul öncesi eğitimde okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını, pilot il olarak seçildiğini söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, çeşitli incelemelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Beşiri ilçesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Vali Deniz’e, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve kamu kurum yöneticileri eşlik etti.

Beşiri Hükümet konağı bahçesinde İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Maslak ve ilçe kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Deniz, kaymakamlığa geçerek ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden brifing aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Beşiri 15 Temmuz Şehitleri İlkokulunu ziyaret eden Deniz, öğrencilerle yakından ilgilenerek, kendilerine kitap hediye etti.

Daha sonra okulun öğretmenleriyle bir araya gelen Deniz, eğitim-öğretim sürecinde öğretmenin çok etkili bir faktör olduğunu belirterek, "Çocuklarımızı vatanına ve milletine bağlı yetiştirmeliyiz. Çocuklarımıza, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve kardeşliği her fırsatta anlatmalısınız." dedi.

“Nitelikli eğitime kararlı adımlar projesi”

Deniz, okul ziyaretinin ardından “Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar”  projesi toplantısına katıldı.

İlçede görev yapan okul müdürlerinin katıldığı toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesi kapsamında ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bir sunum yapıldı.

Sunumun ardından okul müdürlerine hitap eden Deniz, Batman’da eğitim kalitesinin artırılması için Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesinin başlatıldığını belirterek, "Proje 22 tane alt projeden oluşmaktadır. Bir yıl içerisinde çok önemli aşamalar kat ettik. Akademik eğitimde ilimizi daha iyi seviyelere taşımak için daha çok çalışmalıyız. Eğitim her şeyden önemlidir. Eğitimde gerekli başarı sağlandığında, diğer alanlarda gelişme ve büyümenin önü açılmış olur. İlimizde son yıllarda eğitime büyük yatırımlar yapıldı. Eğitime yapılan fiziki iyileştirmeler tek başına yeterli değildir. Eğer eğitime idareci ve öğretmen faktörünün yanında, veliyi de işin içine katmasanız istediğiniz başarıyı yakalamanız mümkün değildir." diye konuştu.

Konuşmasının devamında Deniz, şunları kaydetti: "Okullar eğitimcilerimizin sorumluluğundadır. Ekip ruhuyla hareket ederek, bir sinerji oluşturmanız lazım. Eğitim-öğretim sürecinde, çocuklarımıza milli ve manevi değerlerimizi anlatmalıyız. Vatanını, milletini seven çocuklar yetiştirmeliyiz. Öğretmenlerimizin özellikle veli ziyaretleri çok önemlidir. Velileri de eğitimin içine katarak, ailelere ülkemizin birlik ve beraberliğini her fırsatta anlatmalısınız.”

İlde yürütülen projelere de değinen Deniz, "Okul öncesi eğitim alanında yürütülen ‘Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum’ projesiyle Batman, okul öncesi eğitimde okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerine çıktı ve Türkiye'de pilot il olarak seçildi. ‘Batman her yerde okuyor’ projesi kapsamında çok önemli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Okumadan başarı sağlamak mümkün değildir. Okullarımızın kütüphanelerini zenginleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Okulların temizliği ve güvenliği konusunda okul müdürlerine uyarılarda bulunan Vali Deniz, okulların çevresinde gerekli denetimlerin yapılmasını ve eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesini istedi.   

Toplantının ardından ilçe belediyesi tarafından yürütülen altyapı çalışmalarını yerinden inceleyen Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İlçe ziyaretinin ardından Deniz, Dicle Kalkınma Ajansının destekleriyle İl Özel İdaresi tarafından Kıra Dağı’nda yapılan Mesire Alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

“Elini Uzat, Engel Olma” temasıyla inşa edilen mesire alanını gezerek incelemelerde bulunan Deniz, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yürütülen çalışmalara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Deniz, "Mesire alanı toplam 500 dönüm alan üzerine inşa edildi. Mesire alanında;70 adet kamelya, oturma bankları, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüyüş parkuru ve otopark alanları yapıldı. Büyük bir kısmı tamamlandı. Piknik alanın tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımız, aileleri ile birlikte rahat bir ortamda piknik yapabilecekleri ve zaman geçirebileceği bir mesire alanına kavuşmuş olacaklar." diye konuştu.

Daha sonra Vali  Ahmet Deniz, İl Özel İdaresi'ne çalışma ziyaretinde bulunarak incelemelerde bulundu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve şube müdürleriyle bir araya gelen Deniz, İl Özel İdaresi tarafından  merkez ve ilçelere bağlı köylerde yürütülen asfaltlama, yol, altyapı, içme suyu ve kilitli parke taşı gibi yatırımlara ilişkin yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Deniz, yatırım projelerinde denetimlerin önemli olduğunu belirterek, yürütülen çalışmaların sıklıkla denetlenmesini ve eksikliklerin giderilmesi konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini istedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=