Lütfen bekleyin..



Kadınlardan Hz. Osman programı

26 Kasım 2017, 20:21 - Okunma: 1653

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman koordinatörlüğünün organizesiyle kadınlara yönelik "Haya ve Edep Timsali Hz. Osman (ra)" temalı bir etkinlik düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından kadınlara özel düzenlenen programda "Haya ve Edep Timsali Hz. Osman (ra)" konulu bir etkinlik düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Zeynep Gülşen yaptı.

Daha sonra Hz. Osman'ın hayatından kesitler sunan Hatice Salman ile Zeynep Çelik, Hz. Osman'ın hayâ ve edep timsali olduğunu, tüm Müslümanların hayâ ve edepte Hz. Osman'ı örnek alması gereken yönlerini anlattı.

Hatice Salman, "Hz. Osman'ın hayâ ve edep timsali derken biz sadece onun Müslüman olduktan sonraki halini anlatmayacağız. Hz. Osman'ın Müslüman olmadan önce, şarabın su gibi içildiği, zinanın çokça yaygın olduğu bir dönemindeki hayâsından da bahsedeceğiz. Hz. Osman çok zengin bir babanın tek erkek evladıydı. Henüz 22 yaşındayken babası ölmüş ve babasının bütün serveti Hz. Osman'a miras kalmıştı. İşte Hz. Osman bu kadar zenginliğin içerisinde 34 yaşına kadar cahiliye toplumunun bütün pisliğine rağmen evlenmeden dahi kendisini hayâsıyla muhafaza etmiştir. Böyle bir hayâ ve edep timsalinden bahsediyoruz. Hz. Ebubekir bir gün Hz. Osman'ın ziyaretine gelir ve onu İslam'a çağırır. Bu ziyaretin ardından Hz. Osman İslam'ı kabul edip Müslüman olmuştur. Müslüman oluşuyla hayâ ve edebi zirveye ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Zeynep Çelik ise şunları aktardı: "Kâinatın efendisi bir gün yarı uzanmış halde evinde dinleniyordu. Kendisini ziyaret eden Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer (ra) ile konuşuyordu. O esnada kapı çalınmış ve Hz. Osman'ın geldiği bildirilmişti. Hz. Osman'ın geldiğini öğrenen efendimiz hemen yerinden kalkarak oturmuş, bunu gören Aişe validemiz, efendimize daha sonra şöyle sormuştu: 'Ey Allah'ın Resulü, Osman geldiğinde neden böyle devrandınız.' dikkat edin Allah Resulünün cevabına, 'Osman o kadar hayali ki beni o halde görseydi çekinip, söylemek istediğini söyleyemezdi. Ey Aişe, melekler bile ondan hayâ ediyor. Ben nasıl hayâ etmeyeyim.' diye buyurdu."

Yapılan konuşmaların ardından Hediye Aslangray'ın yaptığı dua ile program son buldu. (İLKHA)

kadinlar-hz.-osman-programi.jpg

kadinlar-hz.-osman-programi-001.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=