Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR'dan esnaf ve halka gül

29 Kasım 2017, 17:38 - Okunma: 1817

Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, Batman'da esnaf ve halka gül dağıtıp, Mevlid Kandillerini tebrik etti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü dolayısıyla esnafa ve halka gül dağıttı.

Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, Batman'da esnaf ve halka gül dağıtıp, Mevlid Kandillerini tebrik etti.

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, beraberindeki heyet ile 16'ncı Cadde üzerinde bulunan esnafa ve halka gül verirken, Kandil dolayısıyla halktan Müslümanların birlik ve beraberliği için bu gecede bol bol dua etmelerini talep etti.

Ziyaret esnasında halkın ve esnafın sıcak ilgisiyle karşılaşan Şahin, ayrıca ziyaret ettiği esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, her fırsatta esnafı ziyaret ettiklerini, Mevlid Kandili dolayısıyla da hem kendilerine gül verip hem de sorun ve taleplerini dinlediklerini belirtti.

"Ne zaman ki Resulullah'ın vahyi sistemini tatbik edersek o zaman kurtuluşa ereceğiz"

Şahin, "Allah'u Teâlâ, habibi vasıtasıyla bir vahiy gönderdi. Resulullah (sav), bu vahyi kendi nübüvvet döneminde oradaki yönetim sistemine tatbik etti ve dolayısıyla cehalet asrı denen o karanlık, zulüm, haksızlık asrı, saadet asrına dönüştü. Eğer insanlık huzur bulmak istiyorsa Allah-u Teâlâ'nın Resulullah (sav) vasıtasıyla gönderdiği o vahyi mesajını yönetim sistemi olarak tatbik etmelidir. Bunun dışında herhangi bir yönetim şekliyle insanlığın huzur bulması, zulümden ve karanlıktan kurtulması mümkün değildir." dedi.

İnsanlığın kıyamete kadar Resulullah'ın (sav) getirdiği vahiy sistemine, mesajına muhtaç olduğunu vurgulayan Şahin, "Ne zaman ki Resulullah'ın (sav) getirdiği bu vahiy sistemini hayatımıza tatbik edip, yönetimimizin merkezine alırsak, o zaman gerek ülke gerek insanlık olarak kurtuluşa erecek, hem dünyada hem de ahirette huzur bulacağız. Bundan dolayı insanlığın Resulullah'ı (sav) iyi tanıması, okuması ve öğretilerini hayatının merkezine taşımaları, hayatlarına tatbik etmeleri gerekir. Allah-u Teâlâ bizi Resulullah'ın (sav) yolundan ayırmasın." diye konuştu.

"Hükümet işsizliğe dönük politikalar izlemeli"

Gezdikleri esnaftan işleriyle ilgili şikâyetler de aldıklarını aktaran Şahin, "Maalesef hangi esnafın kapısını çaldıysak işin olmayışından yakındığını gördük. Esnafımız özellikle doların yükseldiğini, piyasada bir tedirginlik olduğunu, işlerinin çok düşük olduğunu ve kiralarını dahi çıkarmaz duruma geldiklerini belirttiler. Hükümetin bu işsizliğe, zamlara dönük politikalar geliştirmesi, bu belirsizliğin ortadan kalkması için gerekenin yapılması gerekir. Aksi takdirde günbegün esnafın işi kötüye gidecektir. İleriki zamanlarda kepenk kapatmalara kadar gidilebilir. Çünkü hangi esnafa sorduysak, şükretmekle birlikte işlerinin olmadığını, işlerinin çok düşük olduğu şikâyetinde bulundular." ifadelerini kullandı.

Esnaf ziyaretinin ardından Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğünü ziyaret ederek, platform yetkililerinin Mevlid Kandili'ni kutladı.

Burada Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın ile platform yetkililerince karşılanan Şahin, Kandil dolayısıyla platform yetkililerine gül takdim etti.

"Platformun faaliyetleri takdire şayandır"       

Ziyarette Peygamber Sevdalıları Platformunun çalışmalarını takdir ettiğini belirten Şahin, "Peygamber Sevdalıları Platformu'nun icraat ve faaliyetlerini, Resulullah'ı (sav) insanlara, neslimize tanıttığı için yaptığı çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. Platformun faaliyetleri takdire şayandır. Bu anlamda platforma teşekkürlerimizi sunar, Mevlid Kandillerini tebrik ederiz. Allah, platformun hizmetlerini daim kılsın." açıklamasında bulundu.

Mevlid Kandili'nde kendilerini ziyaret eden Şahin ve beraberindeki partililere teşekkürlerini ileten Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yıllardır Mevlid-i Nebi (kutlu doğum) etkinliklerini düzenliyoruz. Her düzenlediğimiz etkinlikte HÜDA PAR gibi değerli siyasi parti yetkililerini yanımızda görmekten mutlu oluyoruz. Platform olarak bu sene Mevlid-i Nebi etkinlikleri adı altında Türkiye genelinde, il ve ilçelerde etkinliklerimizi yapıyoruz. Özellikle bu gece tüm camilerimizde etkinliklerimiz olacak. Etkinliklerimiz devam edecektir." dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Ailemiz: Huzur Ve Güven Kaynağımız” konusu işlendi...
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Cihad Altun, ‘Engelliler Haftası’ neden..
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=