Lütfen bekleyin..



Vali Ahmet Deniz’den "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" Mesajı

09 Aralık 2017, 19:43 - Okunma: 1562

Batman Valisi Ahmet Deniz,"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Batman Valisi Ahmet Deniz,"10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
İnsanların doğuştan hür ve eşit olduğu" hakikatine dayanan Evrensel Beyannamenin kabul edildiği tarih olan 10 Aralık günü,  Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlandığını hatırlatan Vali Deniz, "İnsan haklarının korunması bütün ülkeler tarafından taahhüt edilmiş,  temel insan hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınıp bu alanda meydana gelebilecek ihlallerin engellenmesi devletlerin üstlendiği başlıca sorumluluklar arasında yerini almıştır." dedi.
 
Ülkemizde de bu anlayış, “Hukuk Devleti” olma ilkesi içerisinde hayata geçirildiğine işaret eden Vali Deniz, "Bu çerçevede her türlü ayrımcılığı, anayasal ve hukuksal düzenlemelerle yasaklayarak, her bir ferdini bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı kabul etmiş ve insan hakları normlarını sağlama sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesinin üzerinden 68 yıl geçmiştir. Hala dünyanın farklı yerlerinde en temel insan hakları ihlal edilmekte ve milyonlarca insan bu haklardan mahrum halde yaşamaktadır." iafadelerini kullandı.
 
Bir cihan imparatorluğu mirası üzerine kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti devleti, dünyanın neresinde olursa olsun, zulme, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkmayı şiar edinmiş, hoşgörü, kardeşlik, sevgi ve dayanışma konusundaki tarihsel birikim ve deneyimlerimizle; insan haklarının evrensel bir gerçekliğe dönüştürülebilmesinde öncü ve etkin rol oynayabilecek örnek tecrübelere sahip olduğunu belirten Vali Deniz şöyle dedi: "Bu duygu ve düşüncelerle, toplumumuzun tüm bireylerinde insan hakları bilincinin oluşmasını, benimsenmesini ve toplumun huzur içinde yaşamasını temenni eder, tüm halkımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım."

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman’da gerçekleştirilen genel asayiş ve güvenlik uygulamasında birçok iş..
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Avukat Cihad Altun, beraberindeki heyet..
Batman'da meydana gelen iki ayrı yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müda..
Batman'da abartı egzoz ve mevzuata aykırı teknik değişiklik denetimleri..
6. Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumu için Duhok’a giden HÜDA PAR Batman Mil..
Batman Valisi Ekrem Canalp, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensup..

RSS
© 2025 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=