Lütfen bekleyin..



Rektör Durmuş: Tesettür yasağı bulunmamaktadır!

21 Aralık 2017, 16:59 - Okunma: 1797

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yaptığı açıklamada, son günlerde "Tesettür yasağı" iddialarıyla gündeme gelen üniversitede tesettür ve başörtüsüyle ilgili herhangi bir yasağın olmadığını belirtti.

"Tesettür yasağı" iddialarıyla gündeme gelen Batman Üniversitesinde Rektör Aydın Durmuş, tesettür ve başörtüsüyle ilgili herhangi bir yasağın olmadığını söyledi.

Tesettür ve başörtüsü ile ilgili bir sorunları olmadığını, yükseköğretim kurumlarının yanı sıra hiçbir kurumda tesettür ile kıyafetle ilgili bir sıkıntı ve yasaklama olmadığını ifade eden Durmuş, kendisinin imzalı resmi belgede, kılık kıyafeti yasaklayıcı hiçbir ibarenin bulunmadığını, sehven yazılan "Yükseköğretim Kurumları Kılık Kıyafet Yönetmeliği" diye bir yönetmeliğin de olmadığını kaydetti.

Açıklamasında dini hassasiyetinin bilinmesi nedeniyle bölgede ve ülkede huzursuzluk çıkarılmak istendiğini savunan Durmuş, "Üniversitemizde tesettürle ilgili en ufak bir kaygı yok, en ufak bir tedirginlik yok, Bunu kamuoyuna duyurmak istiyorum. Kesinlikle gündemimizde böyle bir konu yok. 11 aylık Rektörlüğüm boyunca öğrencilerimizin kıyafetlerinden tutunda yemeğine kadar her türlü desteği sağlıyoruz. Bugüne kadar kılık kıyafet ile ilgili en ufak bir söylemimiz olmamışken, bu günden sonra neden olsun? Çok şükür, öğrencilerimiz arasında hiçbir problem bulunmamaktadır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=