Lütfen bekleyin..



BM-GYC:"Gazeteciler korunmalı"

12 Ağustos 2015, 15:28 - Okunma: 2193

Nusaybin Devlet Hastanesinde yaralı polisleri görüntülemeye çalışan gazetecileri kovalayan Özel Harekat Polislerinin asli görevlerin dönmeleri gerektiğini belirten Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı Uğur Kapuci, güvenlik güçlerinin basına önyargılı yaklaşmamaları gerektiğini söyledi.Mardin'in Nusaybin ilçesinde önceki akşam çıkan çatışma sonucu yaralanan özel harekat polislerini Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisinde görüntülemeye çalışan gazetecilere yapılan saldırıyı tasvip etmediklerini belirten Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı Uğur Kapuci, basına yapılan saldırıların son bulmasını istedi."VALİLER DUYARLI DAVRANMALI"Silahların gölgesinde görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışan basın mensuplarının korunması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Kapuci, "Bölgemizde meydana gelen olaylardan basın sorumlu değildir. Haber niteliği olan her olayın takipçisi olan ve kamuoyunu bilgilendiren basının saldırılara maruz kalmasını kabul etmiyoruz. Bölgemizdeki il valilerinin konuya daha duyarlı yaklaşmasını bekliyoruz. Kamu güvenliğinden sorumlu olan güvenlik güçleri basına gözdağı vereceği yerde korumasını arzu ediyoruz. Olay akşamı Özel Harekat Polisleri tarafından dipçikle darp edilen ve fotoğraf makineleri zarar gören meslektaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

Dün akşam Nusaybin Devlet Hastanesinde yaralı polisleri görüntülemeye çalışan gazetecileri kovalayan Özel Harekat Polislerinin asli görevlerin dönmeleri gerektiğini belirten Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti  Genel Başkanı Uğur Kapuci, güvenlik güçlerinin basına önyargılı yaklaşmamaları gerektiğini söyledi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün akşam çıkan çatışma sonucu yaralanan özel harekat polislerini Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisinde görüntülemeye çalışan gazetecilere yapılan saldırıyı tasvip etmediklerini belirten Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Uğur Kapuci, basına yapılan saldırıların son bulmasını istedi.

Silahların gölgesinde görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışan basın mensuplarının korunması gerektiğini ifade eden Kapuci, "Bölgemizde meydana gelen olaylardan basın sorumlu değildir. Haber niteliği olan her olayın takipçisi olan ve kamuoyunu bilgilendiren basının saldırılara maruz kalmasını kabul etmiyoruz. Bölgemizdeki il valilerinin konuya daha duyarlı yaklaşmasını bekliyoruz. Kamu güvenliğinden sorumlu olan güvenlik güçleri basına gözdağı vereceği yerde korumasını arzu ediyoruz. Olay akşamı Özel Harekat Polisleri tarafından dipçikle darp edilen ve fotoğraf makineleri zarar gören meslektaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

Dün akşam, Mardin’in Nusaybin ilçesinde Hükümet Konağına yapılan Roketatarlı saldırıdan sonra Özel Harekât Polisi Devlet Hastanesi’nde rast gele ateş açmış, hastane bulunan iki gazeteciyi darp eden Özel Harekât Polisi 1 gazeteciye de uzun namlulu silah doğrultmuştu. (batmanbasin.com)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'ın Kozluk ilçesinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtilen bir ev..
ABD'deki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına t..
Batman'da bir şahıs, miras paylaşımı yüzünden kavga ettiği yeğenini bac..
ABD'deki üniversitelerde yapılan Gazze'ye destek gösterilerini dest..
Batman’da alacak verecek meselesi nedeniyle iki grup arasında çıkan silahlı..
Batman Çayı Bıçakçı Köyü mevkiinde suların yükselmesiyle mahsur kalan bir ş..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=