Lütfen bekleyin..



İsimsiz mezarlar yenilecek

02 Ocak 2018, 15:30 - Okunma: 1646

Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, isimsiz mezarlar sahiplerinin başvurmaları halinde, mezar taşlarına Belediye Mezarlık Müdürlüğü ekipleri tarafından defin bilgilerinin yazdırılacağını belirtti.

Batman Belediyesi, şehirlerarası kara ve hava yolu ile cenaze taşıma, defin, mezarlıkların güvenliği, bakım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra şimdi de isimsiz mezarlar için mezar taşı ve defin bilgisini dijital ortama aktarma projesinin hazırlığına başladı.

‘Alo 188 Ücretsiz Cenaze Hizmetleri’ hattı ile hizmetlerini sürdüren Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü isimsiz mezar taşlarının kimlere ait olduğunun tespitini yaptıktan sonra yenileyerek numaralandırıp, elde edilen verileri de dijital ortama taşıyarak mezarların kaybolmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Mezar taşında, vefat eden şahsın isminin ve bilgilerinin yer almadığı mezar sahiplerine çağrıda bulunan Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, isimsiz mezarlar sahiplerinin başvurmaları halinde, mezar taşlarına Belediye Mezarlık Müdürlüğü ekipleri tarafından defin bilgilerinin yazdırılacağını belirtti.

İsimsiz mezarlarda gömülü bulunanların yakınlarının kendilerine ulaşmaları çağrısında bulunan Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, Mezar taşlarında defin bilgisi olmayan mezarlarının kaybolmaması için mezar taşlarının yenileneceğini ve verilerin dijital ortama yüklenerek kayıt altına alacaklarını belirtti.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Her İşin Bir Ahlakı Vardır” konusu işlendi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenen ve büyük bi..
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=