Lütfen bekleyin..



Kahraman: Türkiye'nin tarihinde gizli ve açık çok sayıda darbe girişimi oldu

27 Ocak 2018, 18:30 - Okunma: 1954

Batman'da "Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayında konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye'nin tarihinde gizli ve açık çok sayıda darbe girişiminin olduğunu vurguladı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, darbelerin Türkiye'ye maliyetinin en az 380 milyar dolar olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve çok sayıda bürokratın katılımıyla Batman'da "Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayı yapıldı.

Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve çok sayıda bürokratın katılımıyla Batman'da Yeni İl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda "Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya; TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yanı sıra; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Ravza Kavakçı, Vedat Demiröz, Cevdet Yılmaz, M. Mehdi Eker, bölge milletvekilleri, valileri, rektörler, akademisyenler ve iş adamları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan çalıştayda bir konuşma yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye'nin siyasi tarihindeki darbe süreçlerine değindi.

"Katiller adam astılar"

Türkiye büyüyüp geliştikçe her seferinde dış güçler tarafından önünün kesilmeye çalışıldığını belirten Kahraman, "O kadar güzel yatırımlar oluyor ki çok şükür, bu yatırımlara kafası vermeyenler iyi muallimlerin elinde olmayanlardır. Türkiye ne zaman hamle, gelişme ve yatırım yapsa tak darbe yapılıyor. Siyasi hayatımızda büyük bir tarihi leke var. Adam astık. Katiller adam astılar. Başbakanı, Maliye Bakanı ve Dışişleri Bakanını… Olacak iş değil, ne zaman gelişiyorsak derhal ortalık karışıyor. Şahıslar değişik, fakat senaryolar aynı. İşte son geçtiğimiz günlerdeki hadiseler de budur. 'Batı bizi çok seviyor, aman anayasanızı değiştirmeyin. Sakın ha sizin için daha iyi bu' yok canım, ne kadar seviyorsun bizi." diye konuştu.

"Musul, Kerkük tapusu Sultan Abdulhamit'indi"

Konuşmasında Türkiye'nin önünün hep kesilmek istendiğine değinen Kahraman, "Petrol bizimdi, Musul, Kerkük tapusu da Sultan Abdulhamit'indi. İttihat Terakki belası geldi, 'milletin malı milletindir, ne demek şahsın olacak tapuyu iptal ediyorum' dedi ve Milli Emlak aldı petrol kuyularının olduğu mıntıkayı millileştirdi. 4 sene sonra şer şirketine sattı bizi. Hicran yarasıdır. Düşünün petrol bulan bir Türkiye'yi. Önümüz hep kesilmek isteniyor. Kendimize güveneceğiz, kendimiz olacağız. 326 sene dünyada bir numaralı devlet bizdik. Dünkü topraklarımızda bugün 53 tane devlet var. 20 milyon kilometre kare toprağa hükmediyorduk. Eklentileri, bağlılıklarıyla ve verdikleri vergilerle bu 22'ye çıkar." dedi.

"Darbelerin Türkiye'ye maliyeti minimum 381 milyar dolar olmuştur"

Türkiye'nin tarihinde gizli ve açık çok sayıda darbe girişiminin olduğunu vurgulayan Kahraman, "Darbeler gördük. 15 Temmuz darbe teşebbüsü 17'nci darbe teşebbüsüdür. Darbe ya da darbe teşebbüsü, 1960'tan 2016'ya… Kimisi belli, biliniyor kimisi gizli. Bütün bunlar niye yapılıyor? İlerleyelim, biz olmayalım, gelişmeyelim diye yapılıyor, ama yürüyoruz, kervan yürüyor elhamdülillah. Gayet iyi gideceğiz ve darbelerin Türkiye'ye maliyeti minimum 381 milyar dolar olmuştur. Kimi çok fazla, kimi az ama ve her bir darbe bir ameliyattır. Her bir darbe vücutta iz bırakır, vücudumuz inşallah bir daha çizilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından "Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü" çalıştayı oturumlarla yapılmaya başlandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valiliği, kentte basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, göster..
Batman'da yapılan çalışmalarda üç günde 11 ruhsatsız tabanca ele geçiri..
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar sürerken polisin..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir yayımladığı Batman&..
Batman'da bir araçta yapılan aramada yangın tüpünün içine gizlenmiş bir..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla bugünden itibaren katk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=