Lütfen bekleyin..



Yapıcıoğlu, Varol ailesine taziye ziyaretinde bulundu

16 Ağustos 2015, 18:33 - Okunma: 3099

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Batman’da Varol ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki partililer ve kanaat önderlerinden oluşan kalabalık bir heyetle, İslami çalışmalarından dolayı uzun süredir cezaevinde bulunan Molla M.Beşir, Molla Muhammed ve Molla M.Said Varol’un anneleri Ayşe Varol (81) için taziye ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Vedat Turgut, Abdussamed Yalçın, Aydın Gök, Eyyüp Yanaç, M.Sait Ortaç, Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, beraberlerindeki partililer ve İTTİHADUL ULEMA üyesi kanaat önderlerinden kalabalık bir heyet, Varol ailesinin taziyelerine katıldı.

Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyeti, Varol ailesi ve yakınları karşıladı. Varol ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil diledikten sonra bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdulkuddüs Yalçın taziyede bir konuşma yaptı.

‘Allah Teâlâ vefat eden Ayşe Varol annemizin hayır ve bereketinden bizleri mahrum etmesin’ diyerek başlayan Yalçın, “Hiç şüphesiz Varol ailesi Allah (cc) yolunda birçok fedakârlıkta bulunmuşlardır. Çok çalışmışlar ve bu çalışmalarında da çok eziyetler çekmişler. Hem vefat eden annemiz hem de çocukları çok eziyetler görmüşler. Kürdistan’da birçok Müslüman ailesi gibi Varol ailesi de küçükten büyüğe herkes eziyetler görmüştür. Allah (cc) bu mükâfatlarını hem dünyada hem de ahirette karşılığını verecektir. Allah Müslümanları bu mübarek davada muvaffak etsin.” dedi.

Kendilerine takvanın lazım olduğunu ve İslam yolunda muttaki olunması gerektiğini belirten Yalçın, “Çünkü davamız beşeri bir dava değildir. Davamız mal ve makam davası da değildir. Davamız Allah Teâlâ’nın davasıdır. Bunun için başka dava ve yollara benzemez. Bu sebeple bu konuda çok samimi ve muttaki olmamız gerekiyor. Bu davada samimiyet, takva, kardeşlik, fedakârlık, ihlas, doğru ve doğruluk bizlere lazımdır. Hiçbir zaman bunlardan ayrılmamalıyız. Bu saydıklarımızı gittikçe aramızda kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Allah bizleri bu özelliklerle ilerletsin, ahir zaman fitnelerinden bizleri muhafaza etsin. Bu Kürdistan halkını Allah yolundan uzaklaştırmaya çalışanları Allah muvaffak etmesin. Yapmak istedikleri fitneleri Allah başlarına geçirsin ve Allah tüm Müslümanları fitnelerinden muhafaza etsin.” temennilerinde bulundu.

Varol ailesinin taziyelerinden sonra HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet taziye yerinden ayrıldı.   (M.Sait Çelik - İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da 6 yaşındaki küçük kız çocuğu Hayrunnisa Yanaç, harçlıklarını ..
Bahar aylarının başlamasıyla beraber taze peynir üretiminin başladığını ifa..
Gençliğinde kıtlık olduğunu, çoğu şeyi bulmakta yoksun olduklarını ama huzu..
Cuma Hutbelerinde “Medeniyetimiz, Vakıf Medeniyetidir” konusu işlendi...
10-16 Mayıs "Engelliler Haftası" nedeniyle yaşadıkları sorunları ..
Batman'da bir kadın, umreye gitmek için biriktirdiği parayı Gazze'y..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=