Lütfen bekleyin..



AKSOY'DAN KALDIRIM İŞGALİ UYARISI

06 Şubat 2018, 18:30 - Okunma: 1563

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kaldırımları işgal edenlere karşı cezai işlem başlatılacağını söyledi.

Batman Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin 1 Şubat 2018 tarihinde başlattığı uygulamanın hayata geçirilmesine rağmen kaldırım işgallerinin devam ettiğini ifade eden Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, bundan böyle herhangi bir uyarıya gerek kalmaksızın kaldırımları işgal edenlere karşı cezai işlem başlatılacağını söyledi.

 

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy başkanlığında, ‘Kaldırım İşgalleri’ ile ilgili bugün bir basın açıklaması yapıldı. Belediye Meclis Salonunda yapılan basın toplantısına, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. H. Murat Şahin, Zabıta Müdürü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ile Batman’da bulunan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

 

Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, 2017 yılı içinde Batman merkezde kaldırım işgalleri ile ilgili yapılan periyodik kontrollerde uygulamalara riayet etmeyen 245 esnafa tespit tutanağı (uyarı) düzenlenmesine rağmen kaldırımların işgaline devam edildiğinin altını çizdi.

 

Yapılan uyarı ve tanzim edilen tespit tutanaklarına rağmen yaya kaldırım işgaline ısrarla devam eden esnaflara Batman Belediyesi zabıta talimatnamesinin ilgili maddelerine istinaden kaldırım işgalinde dolayı 49 adet zabıt varakası ile toplam 11.123 TL para cezası uygulandığını açıklayan Başkan Vekili Aksoy, “Kabahatler kanununun ilgili maddelerine istinaden ise 36 adet idari yaptırım karar tutanağı ile toplam 6.284 TL para cezası uygulanmıştır. Tüm bunlara rağmen maalesef kaldırım işgalleri devam ediyor” dedi.

 

Kent merkezinde yanlış ve engelli rampasının önünde yapılan araç parkların tespit edilmesi için de mobilize ekibin kurulacağını söyleyen Aksoy,  Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik denetim birimiyle irtibat halinde olup yanlış yerlerde park edilen araçların tepsi edilerek emniyet müdürlüğü trafik ekiplerine bildirilmesi konusunda müşterek çalışılacaklarına dikkat çekti.

 

Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kaldırım işgali konusunda Batman’ın tüm mahalle ve sokaklarında aynı durumun geçerli olduğunu kararlı bir şekilde vurguladı. 

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=