Lütfen bekleyin..



Doğu Guta’da insanlık ölüyor!

26 Şubat 2018, 16:51 - Okunma: 1284

Batman Düşünce İnanç ve Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ergin, Suriye’de Doğu Guta'ya yönelik yapılan saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binden fazla insan hayatını kaybettiğini bildirdi.

Suriye’de Esad rejiminin Doğu Guta'ya yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamada bulunan Batman Düşünce İnanç ve Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ergin, Suriye, 7 yıldır dünyanın emperyalist güçleri tarafından tahrip edilmektedir. Bu arada 400 binden fazla insanın yaşadığı Doğu Guta bölgesi de, 5 yılı aşkın bir süredir Esed rejimi tarafından kuşatma altında tutulmaktadır. İnsani krizin zaten derin olduğu bölge, son haftalarda yoğunlaşan saldırılarla kısa süre içinde yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği bir toplu mezara dönüşmüştür. Doğu Guta’da Suriye iç savaşının başladığı 2011 Mart ayından 24 Şubat 2018’e kadar düzenlenen saldırılarda 1463’ü çocuk, 1127’si kadın olmak üzere toplam 12 bin 763 sivil katledildi. 2011’den bu yana rejim ve destekçileri bölgeye 46 kez kimyasal silah saldırısı düzenledi. Esed rejimi, Doğu Guta'ya son üç gündür başta varil bombası ve klor gazı olmak üzere her türlü silahı kullanarak kara ve hava saldırıları düzenliyor. Terörizmle mücadele kılıfı altında yapılan saldırılar; kimyasal silah, varil, vakum, misket ve sığınak delici bombalar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Nitekim 2013 yılında Esed rejimi bu bölgede ayrım gözetmeksizin kimyasal sarin gazı saldırılarında bulunmuş ve çocuklar dahil olmak üzere yüzlerce insan hayatını kaybetmişti. Bölgede yaşanan katliamların durdurulması için Türkiye ve dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyor, mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman Valiliği, kentte basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, göster..
Batman'da yapılan çalışmalarda üç günde 11 ruhsatsız tabanca ele geçiri..
Batman'da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlar sürerken polisin..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir yayımladığı Batman&..
Batman'da bir araçta yapılan aramada yangın tüpünün içine gizlenmiş bir..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla bugünden itibaren katk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=