Lütfen bekleyin..



28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler seslerinin duyulmasını istiyor

27 Şubat 2018, 15:24 - Okunma: 1684

İslami kimliğinden dolayı 17 yıldır tutuklu bulunan 28 Şubat ve FETÖ mağduru Ahmet Durmaz’ın ailesi, artık mağduriyetlerinin görülmesi gerektiğini söyleyerek yeniden yargılama talebinde bulundular.

FETÖ'nün polis ve yargı ayağındaki örgüt mensuplarının eliyle kurdukları komplo ve kumpaslar üzerinden mahkûm edilerek cezaevlerine konulan 28 Şubat ve FETÖ mağduru kişilere yaşatılan zulüm ve mağduriyetler hâlâ devam ediyor. 

Derin ve paralel devlet zulmüne maruz kalmış İslami kimlikli mahkûmların aileleri, lütuf istemediklerini, tek isteklerinin yeniden yargılama yolunun açılması olduğunu belirtti.

Oğlu Ahmet Durmaz’ın, düzenlenen bir kumpasla gözaltına alınarak bir ay boyunca ağır işkencelerden geçirildiğini belirten baba Abdülaziz Durmaz (83), oğlunun daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını söyledi.

“Bizler çok mağdur edildik”      

Oğlu için hukuk kurallarının hiçe sayıldığını ve oğlunun yapılan uydurma bir yargılama ile müebbet hapse mahkûm edildiğini belirten Abdülaziz Durmaz, oğlunun haksız yere cezaevine konulduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Suçsuz yere oğlum 17 yıldır cezaevindedir. Oğlumu yakalayanlar FETÖ’nün polisleriydi. İslami kimliğinden dolayı onu yakalayıp cezaevine koydular. Hükümetten talebimiz, onu yeniden yargılamalarıdır. Bizler çok mağdur edildik. Yaşlılığımızdan dolayı ben ve annesi cezaevine, oğlumuzu görmeye dahi gidemiyoruz.”

“Bizler adalet istiyoruz”

Oğlu Ahmet Durmaz’ın cezaevine girmeden önce hiçbir hastalığının olmadığını, cezaevinde çok sayıda hastalığa yakalandığını aktaran anne Rehan Durmaz ise “Oğlum 17 yıldır cezaevindedir. Bir ay boyunca kendisine işkence yapıldı. Cezaevinde çok sayıda hastalığa yakalandı. Çok kötü bir durumdadır. En son cezaevine gittiğimde hastalığının onu ne hale koyduğunu görünce çok korktum. Bizler adalet istiyoruz. Artık serbest bırakılmalarını istiyoruz.” dedi.

“Adil bir yargılama istiyoruz”

Eşi cezaevine girdikten sonra tek başına 2 kız çocuğuna bakmak zorunda kaldığını söyleyen Ahmet Durmaz’ın eşi Keziban Durmaz, tek isteklerinin yeniden adil bir yargılama yapılması olduğunu kaydetti.

Durmaz, “Bizler FETÖ ve 28 Şubat mağduruyuz. Eşim bir ay boyunca işkence gördü. Yıllardır da cezaevindedir. İki çocuğum var ve çocuklarımı eşim cezaevine girdikten sonra tek başıma büyüttüm. Kaynanam ve kayınbabam bana destek çıktılar. FETÖ’nün hâkim ve savcıları onları yargıladığı için adil bir şekilde yargılanmadılar. O yüzden yeniden yargılanmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

“Hükümetten lütuf istemiyoruz”

Babası cezaevine girerken kendisi henüz 2 yaşında olan Hilal Durmaz, baba hasretiyle büyüdüğünü belirterek şunları söyledi: “Ben iki yaşındayken babam cezaevine girdi ve 17 yıldır cezaevindedir. Yeniden, adaletli bir yargılama istiyoruz. 28 Şubat, FETÖ mağdurlarıyız. Hükümetten lütuf istemiyoruz. Babamızın yeniden aramıza dönmesini istiyoruz.”(İLKHA)

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler seslerinin duyulmasını istiyor

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler seslerinin duyulmasını istiyor

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler seslerinin duyulmasını istiyor

28 Şubat ve FETÖ mağduru aileler seslerinin duyulmasını istiyor

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=