Lütfen bekleyin..



Şahin: 'Zulmün sona ermesi için yeniden yargılama yolu açılmalı'

27 Şubat 2018, 16:45 - Okunma: 1518

28 Şubat darbesinin yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, zulmün son bulması için yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, 28 Şubat darbesinin yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

21 yıl önce 28 Şubat döneminde asker marifetiyle Refah Yol Hükümeti yıkma girişiminde bulunulduğunu anımsatan Şahin, "Tankların Sincan'da yürütülmesi ve medyanın devreye konulmasıyla Refah Yol Hükümeti iktidardan düşürüldü. Ondan sonra süreç Türkiye'de yaşayan İslami kesimlerin yok edilmesi sürecine dönüştürüldü. İslami kesimlerin çoğu o süreçten nasiplerini aldılar. O dönemde binlerce insan fişlendi, gözaltına alındı, cezaevlerine konuldu. O zamanın sınırsız işkenceleriyle birçok insana olmadık ifadeler kabul ettirildi." dedi.

"Zulme son verilmelidir"

28 Şubat mağdurlarının hâlâ cezaevlerinde ömür tüketip mağdur edildiğini vurgulayan Şahin, "Yıllardır suçsuz yere cezaevinde yatan mağdur mütedeyyin insanlar var. 15 yıldır iktidarda olan hükümet de, bu konuda bu mağdurları yaşadıkları mağduriyetten kurtarma iradesini ciddi anlamda göstermedi. Halkın beklentisi, bizim de talebimiz; işkencelerle, komplolarla cezaevlerine konulan bu mütedeyyin insanlara dönük tekrar yargılama yolunun açılması ve bu zulme son verilmesidir." diye konuştu.

"Sistemin kendini değiştirmesi lazım"

Darbelerle artık halkın iradesine müdahale edilmemesi gerektiğini savunan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Halkın iradesine ipotek konulmaması ve 28 Şubatların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Biz, yıllardır FETÖ zihniyeti ve benzeri olumsuzlukların devlet sisteminde, devlet kademelerinde yer aldığını düşünüyoruz. Dolayısıyla sistemin bu anlamda kendini değiştirmesi lazım. Sistem tamamen insanı önceleyen, adalet ekseninde bir şekle dönüşmesi lazım ki artık bu darbelerin de önü tıkansın ve insanlar güven, huzur içerisinde hayatlarını idame ettirsinler. Böyle olursa ekonomik, sosyal, huzur gibi her anlamda gelişme kaydedecektir ve en uygar ülkeler seviyesine çıkacaktır." (M. Fatih Akgül-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da "Cihad Önderi..
Batman'ın Sason ilçesinde Mereto Dağı'na pancar toplama için gitti ..
HÜDA PAR'ın Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yarın Diyar..
Batman'da bir iş yerine getirilen cep telefonunun bataryası adeta bomba..
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yama..
Batman’da ticari taksi ile otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=