Lütfen bekleyin..



Süreç yerine çözümü dayatın!

21 Ağustos 2015, 10:01 - Okunma: 2658

HÜDA PAR, gündemdeki iç ve dış gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin geldiği son nokta ve yaşanan olaylarda devlet, PKK ve HDP'nin tavrını eleştiren HÜDA PAR; Kürt halkının, kendisini parti veya örgütün çıkarı için kullanan samimiyetsiz yapılara karşı uyanık olması ve her platformda meşru vasıtalarla süreç yerine çözümü dayatması gerektiğini belirtti.

Cafer Selçuk / Doğruhaber

Gündemdeki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Çözüm Sürecinden, koalisyon çalışmalarına, İncirlik'in ABD uçaklarına açılmasından, Mısır'daki son gelişmelere kadar iç ve dış gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sürecin geldiği son nokta ve yeniden başlayan çatışmalı ortam nedeniyle PKK ve HDP'nin tavrının eleştirildiği açıklamada, “Bugün buzdolabına konulduğu açıklanan sürecin geneline bakıldığında ne devletin ne de PKK'nin Kürd meselesini çözmek gibi bir niyetinin olmadığı da anlaşılmış, hatta itiraf edilmiştir. Bu süreçte Devletin tek amacının PKK'ye silah bıraktırmak, PKK'nin tek amacının da sürecin verdiği güvenceyle güç devşirdiği alanlarda egemenlik kurmak olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Kürt halkı açısından zarardan başka hiçbir anlam ve ciddiyet barındırmayan afaki özerklik ilanları ile bir yere varılmayacağı açıktır.” ifadelerine yer verildi.

HABERİN DETAYINI OKUMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPINIZ....

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da petrol sahasında elektrik akımına kapılan bir işçi ölürken 2 ..
DEM Partili Siirt Belediyesi, halkın büyük tepkisini çekecek bir karara imz..
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) talimatları doğrultusunda Batman Defterda..
Batman'da denetlenen 126 güzellik merkezinden 74'üne toplam 491 bin..
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman'da her geçen gün artan u..
Batman'da sıcakların giderek yükselmesi araçlarda klima kullanımını art..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=