Lütfen bekleyin..



'İslam kadınları yüksek makamlara çıkarmıştır'

08 Mart 2018, 11:46 - Okunma: 1388

TESSEP Batman İl Temsilciliği, İslam öncesi cahiliye döneminde kadınların hiçbir değerinin olmadığını, kadınların İslam ile yüksek makamlara çıkarıldıklarını belirtti.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Temsilciliği, sözde kadın haklarını savunma adına kutlamaların yapıldığı 8 Mart münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasını TESSEP Batman İl Temsilcisi Sadiye Çoban okudu.

Çoban, "Kadınları anma ve kutlama programları her ne kadar 1800'lü yılların sonlarına dayandırılıp bunun mimarları Avrupa ülkeleri olarak gösteriliyor olsa dahi aslında İslam Peygamberi Hazreti Muhammed bin 400 yıl önce kadın hakları üzerinde durmuş ve Allah'ın izniyle kalıcı çözümler getirmiştir. Peygamber Efendimiz, Veda Hutbesi'nde şöyle buyurmaktadır: Ey insanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah'tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz, kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız. Onların namuslarını ve iffetlerini Allah'ın adına söz vererek aldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız ve onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Veda Hutbesi'nde kadınlar için söylenen bu sözler hiçbir insan hakları ve kadın hakları beyannamesinde yer almamaktadır. Bizler, pratikte kendi gözlerimizle buna şahit olmaktayız." dedi.

"Kadınlar hâlâ sömürülmekte ve şiddete maruz kalmaktadır"

Kadınlara en büyük değeri İslam dininin verdiğini vurgulayan Çoban, şunları söyledi:

"İslam öncesi cahiliye döneminde kadınların hiçbir değeri yoktu. Çeşitli gerekçelerle kız çocukları diri diri toprağa gömülür, kız çocuğu doğan evlerde yas ilan edilirdi. Yaşayan kız çocuklarının ise her türlü hakkı engellenmekteydi. Kadınlar erkek doğurmadan aileye kabul edilmez, bu şekilde ölürse taziyesi bile yapılmazdı. Bir erkek sınırsız sayıda kadın ile evlenebilir, kadınlar ticaret malı gibi alınıp satılırdı. Kendini medeniyetin beşiği gören Batı'da 1900'lü yıllara kadar kadının insan olup olmadığı tartışmaları yapılıyordu. Yüzyıl öncesine kadar kadınların ne seçme ne de seçilme hakları vardı. Aradan geçen bunca zamana rağmen ne yazık ki kadın hakları konusunda istenen düzeyde bir iyileşme gerçekleşmemiştir. Hâlâ kadınlar sömürülmekte ve tarif edilemez şiddete maruz kalmaktadırlar."

"Kadınlara sadece bir gün değil her zaman haklarının verilmesini temenni ediyoruz"

Kadınların bir gün değil her zaman hatırlanması gerektiğine işaret eden Çoban, "İslam, kadınların yerlerde sürünen haklarını onlara geri vermektedir. İslami davaya hizmet neticesi nice Haticeleri, Fatımaları, Sümeyyeleri onurlandırmış ve üstünlüğü takvaya bağlayarak kadınları yüksek makamlara çıkarmıştır. Kıyamete kadar baki kalıp muhafaza olacak olan Kur'an-ı Kerim'de de bir süreye 'Meryem' ismi verilerek onun şahsında tüm kadınlar onurlandırılmıştır. TESSEP olarak, Peygamberimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, kadınlara sadece bir gün değil her zaman haklarının verilmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ve tarlaya girip kaza ..
Batman'da durdurulan bir araç içerisinde yapılan aramada 17 kilogram 67..
Batman'da nisan ayında yapılan operasyonlarda müdahale edilen 147 olayd..
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçan ve ekip aramasın..
Batman çıkışında bir kontrol noktasında birden alev alan otomobil kullanılm..
Her yıl sulama kanalı, baraj ve göletlerde serinlemek isteyen onlarca çocuk..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=