Lütfen bekleyin..



​ KİT’lere bağlı müteahhit elemanlarından HÜDA PAR’a ziyaret

05 Mayıs 2018, 16:36 - Okunma: 1575

​Kendilerini ziyaret eden KİT’lere bağlı müteahhit elemanlarının sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, sözleşmeleri bitecek işçilerin kesinlikle işlerine son verilmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Petrolleri merkez çalışan ve Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT)’lere bağlı müteahhit elemanları oluşan bir heyet, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını anlattı.

HÜDA PAR’a ziyaretlerinde işçileri, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet karşıladı.

Yıllardır bin bir zahmetle çalıştıklarını ve 30 Haziran’da sözleşmelerinin bitip, işlerine son verilmesinin endişesini taşıdıklarını belirten işçiler, HÜDA PAR'dan yaşadıkları sıkıntının çözümü için destek talebinde bulundular.

Her zaman işçilerin yanlarında olduklarını ve her fırsatta haklarını savunmaya çalıştıklarını aktaran Şahin, işçiler hakkında bir karar verildiğinde mağdur edilmemeleri gerektiğini söyledi.

“İşçiler kadroya alınmalıdır”

Şahin, “TPAO bünyesinde KİT’lere bağlı müteahhit elemanları olarak yıllardır TPAO’da çalışan 21 kardeşimiz bugün bize gelip 30 Haziran’da ihalelerin sona ereceğini ancak bu birimlere yıllarını verdiklerini dolayısıyla TPAO’nun diğer birimlerinde açılacak olan ihalelere dahil edilmeleri şeklinde bir talepleri oldu. Bizde HÜDA PAR olarak diyoruz ki bu kardeşlerimiz bu alanlara yıllarını vermişler, emek sarf edip çaba göstermişler. Hepsi de kalifiye eleman, teknik elemandır. Bu konuda uzmanlaşmış işçilerimizin kadroya alınması talebi var ve bizim düşüncemiz o yöndedir. İstiyoruz ki bu kardeşlerimizin emekleri zayi edilmesin. Bırakın işten çıkarılmalarını, işçilerimizin kadroya alınması gerektiğini düşünüyoruz ve savunuyoruz.” diye konuştu.

“Kardeşlerimizin emekleri heba edilmesin”

İşçilerin kadroya alınması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Şayet kadroya alınması gibi bir konu söz konusu değilse de TPAO bünyesindeki diğer birimlerde açılacak olan ihalelere kardeşlerimizin de alınmalarını istiyoruz. Onların adına bu talepte bulunuyoruz. Çağrımız Sayın Cumhurbaşkanınadır. Çünkü Tokat’ta yaptığı bir mitingde onlara öyle bir söz vermişti. Şimdi bu kardeşlerimiz neredeyse işlerini kaybetmek üzeredirler. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin kadroya geçmelerini istiyoruz. Şayet kadroya geçirmeseler de bu kardeşlerimizin açılacak olan yeni ihalelerde TPAO bünyesindeki diğer birimlere alınmalarını istiyoruz. Kardeşlerimiz adına burada bu çağrıyı yapıyoruz. Çocuklarının rızkını kazanmak için yıllarını sarf etmişler ve bir kalifiye eleman düzeyine çıkmışlar. Kardeşlerimizin emekleri heba edilmesin istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da bir araçta yapılan aramada yangın tüpünün içine gizlenmiş bir..
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla bugünden itibaren katk..
Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan, yaptığı yazılı açıklamada, uzun ..
Batman'ın henüz şehirleşme anlamında hak ettiği noktada olmadığını beli..
Batman'da uyuşturucu satıcılığı yapanlara yönelik düzenlenen operasyond..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, özel bakıma muhtaç hastaların genel a..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=