Lütfen bekleyin..



“İlkeli ve tarafsız haber özgür basınla mümkün olabilir”

23 Temmuz 2018, 20:55 - Okunma: 14391

Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Batman Medya Mensupları Cemiyeti, ilkeli ve tarafsız haber anlayışının ancak özgür basınla mümkün olabileceğini belirtti.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Batman Medya Mensupları Cemiyeti (BAMMED), gazetecilerin ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Yayımlanan mesajda, “24 Temmuz 1908 tarihinde Türkiye basınında sansürün kaldırılmasının 110. Yılını kutladığımız ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ özgür basının önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Tarih göstermiştir ki yöneticilerin ve gücün emrinde çalışan basın, yalan yanlış haberler ile halka en büyük zararı vermiştir. Toplumun doğru bilgilendirilmesi, haber yaparken kişi hak ve özgürlüklerinin korunması, ilkeli ve tarafsız haber anlayışı ancak özgür basınla mümkün olabilir.” denildi.

Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi: “Gece gündüz demeden haber peşinde koşan, kamuoyuna en hızlı ve objektif bir biçimde haber ulaştırma telaşında olan, halkın gözü, kulağı ve sesi basın mensubu kardeşlerimizin bu özel gününde Batman Medya Mensupları Cemiyeti olarak yerel ve ulusal bütün meslektaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar çalışmalarında başarılar dileriz.”

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
MEDYA Kategorisindeki Diğer Haberler
Ramazan Bayramı vesilesi ile bir mesaj yayımlayan Batman Bağımsız Gazetecil..
"13 Şubat Dünya Radyo Günü" dolayısıyla açıklama yapan Aksa FM Ge..
Batman Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yüksel Çift..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Başkan Yardımcısı ..
Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Veysi Demir, Batman Midyatlılar..
BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü&q..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=