Lütfen bekleyin..



"İmam hatipler hem dini hem de fenni ilimlerin görüldüğü okullardır"

08 Ağustos 2018, 13:45 - Okunma: 3996

İmam hatip okullarının hem dini hem de fenni ilimlerin görüldüğü okullar olduğunu söyleyen Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, velilere çocuklarını imam hatip okullarına gönderme tavsiyesinde bulundu.

İmam hatip lise ve ortaokullarında hem dini hem de fenni derslerin görüldüğünü belirten Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, çocuklarını imam hatiplere göndermeleri hususunda velilere tavsiyelerde bulundu.

İmam hatip liselerinde görülen derslerle ilgili bilgi veren Toprak, diğer liselerinde karma eğitim modeli uygulandığını, imam hatip liselerinde ise kız-erkek ayrı okullarda eğitim görüldüğünü vurguladı.

Toprak, "9’uncu sınıfta öğrencilerimiz 6 saat matematik, 5 saat Türk dili ve edebiyatı, 5 saat İngilizce, 2 saat tarih, 2 saat coğrafya, 2 saat fizik, 2 saat kimya, 2 saat biyoloji, 2 saat beden eğitimi, bir saat sağlık ve trafik dersinin yanında 4 saat Arapça, 5 saat Kur'an-ı kerim ve bir saat temel dini bilgiler dersi görmektedirler. Ayrıca imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerimiz 11’inci sınıfta 16 saat, 12’inci sınıfta 18 saat seçmeli ders seçerek ihtiyaç duyduğu alanda kendini yetiştirme imkânı bulmaktadır. Örneğin sayısal alanda üniversiteye hazırlanmak isteyen bir 11. Sınıf öğrencisi öğrenci imam hatip lisesinde 6 saat matematik, 4 saat fizik, 4 saat kimya, 2 saat biyoloji dersi seçebilme imkânına sahiptir." dedi.

İmam hatip liselerinde öğretmen sıkıntısının yaşanmadığını, genç ve dinamik öğretmen kadrolarının bulunduğunu ve bu kadroyla birçok başarıya imza atacaklarına inandığını vurgulayan Toprak,

" İmam hatip liselerimizde bütün sınıflar etkileşimli tahtayla donatıldı ve derslerde bu tahtalar aktif olarak kullanılıyor. Bu okullarımızda her branşta destekleme ve yetiştirme kursları açılarak özveriyle öğrencilerimizi üniversiteye hazırlıyoruz. Spor salonuna, Gençlik Merkezine ve İlçe Halk Kütüphanesine en yakın okul olması hasebiyle bu kurumlardan en fazla istifade eden okulumuz yine Kozluk Anadolu İmam Hatip Lisesidir. Kız İmam Hatip Lisemiz ise kendisine ait spor salonu olan ilçenin tek okulu konumunda.  Ayrıca kütüphanesi, geniş bahçesi, binasıyla cazip bir okulumuz." şeklinde konuştu.

“ İmam hatip liselerimizde karma eğitim yok”

Meslek derslerinin yanında üniversiteye temel oluşturabilecek derslerin de okutulmasının öğrencilere bir avantaj olduğunu kaydeden Toprak, ilçenin diğer liselerinde karma eğitim modeli uygulanırken imam hatip liselerinde kız-erkek ayrı okullarda eğitim görüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Hem kız hem de erkek imam hatip lisesinde sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil bölümlerinin mevcuttur. Bu okullardan mezun olan öğrencilerin ilahiyat ve eğitim fakültelerinin yanında mühendislik ve veterinerlik gibi sayısal alanda öğrenci alan fakültelere de yerleştikleri göz önünde bulundurulduğunda son zamanlarda imam hatip liselerimizde ciddi bir gelişmenin olduğu görülmektedir. Ayrıca ilçemizin diğer liselerinde karma eğitim modeli mevcutken imam hatip liselerinde kız ve erkek ayrı okullarda eğitim alınabiliyor. Bu da bazı velilerimiz için bir dezavantajdır."

"Öğrencilerimiz birçok yarışmada dereceye girdi"

İmam hatip liselerinin yapılan birçok yarışmada dereceye girdiğini kaydeden Toprak, "2017-2018 eğitim öğretim yılında Kozluk Anadolu İmam Hatip Lisesi, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Batman’da yapılan Genç Bilaller Ezan Yarışmasında il birinciliği, Kur'an'ın Genç Muhafızları hafızlık Yarışmasında il ikinciliği, Genç Hatipler Minberde hutbe yarışmasında il üçüncülüğü derecelerini kazandılar. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nin ortaklığıyla yürütülen Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi (KEP-II) kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasında Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi il birincisi olmuştu." ifadelerini kullandı.

“İmam hatip okullarında her geçen gün eğitim kalitesi yükselmektedir”

İlçelerinde biri kız imam hatip ve biri erkek imam hatip olmak üzere iki imam hatip lisesinin ve biri ilçe merkezinde biri de Bekirhan beldesinde olmak üzere iki imam hatip ortaokulu bulunduğunu belirten Toprak, son olarak şunları söyledi:

"İlçemizde 2’i lise iki de ortaokul olmak üzere toplamda 4 tane imam hatip okulumuz mevcut. Bu okullarda eğitim kalitesini ve öğrenci başarısını yükseltme çabasındayız. Bu dört okulumuzda yeni yapılmış okullardır. Çocuklarını imam hatiplere gönderecek velilerimiz, diğer okullarda olduğu gibi imam hatipler de ferah ve temiz bir okul ortamında eğitim alabileceklerini unutmamalıdırlar. İmam hatiplerin başarı oranı da ayrıca her geçen yıl artmaktadır." (Muhammed Said Aksoy – İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=