Lütfen bekleyin..



"İslam ülkeleri işbirliği ve vahdetlerini sağlamalıdır"

18 Ağustos 2018, 13:39 - Okunma: 1163

Hak ve Özgürlükler Platformu tarafından yayınlanan mesajda, Kurban Bayramı'nın, özellikle başta Suriye ve Yemen olmak üzere; baskı, zulüm ve esaret altındaki tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunuldu.

Hak ve Özgürlükler Platformu, salı günü idrak edilecek Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Buruk bir bayramı kutlamanın arifesinde oldukları belirtilen mesajda, "Katliam ve işgallerle sarsılan İslam ümmeti bu sefer batılıların dayattığı ekonomik savaşla baş etmeye çalışıyor. İslam ülkeleri, Müslüman halklar Haçlıların, Amerika ve barbar Batının ekonomik saldırısı altında ayakta durmaya çalışıyor. Amerika bağımsız politika yürütmek isteyen İslam ülkelerini ekonomik olarak çökertip teslim almak istiyor. Bu saldırılar karşısında başta Türkiye, İran ve Pakistan olmak üzere tüm İslam ülkelerinin güçlerini birleştirip bu saldırılara direnmesi lazım. Bu mübarek günde, Kurban Bayramını karşılamak üzere olduğumuz bu günlerde Rabbimizden Amerika’ya karşı Müslümanların işbirliği ve vahdetinin sağlanmasını diliyoruz." denildi.   

"Rabbimizden niyazımız Müslümanlara, kardeşlik esası üzerine bina edilmiş bir gelecek nasip etmesidir"

"Evet, İslam ümmeti olarak büyük bir yıkımın içinde yaşamanın hüznü içindeyiz" denilen mesajda, "Ümmet olarak özellikle son yıllarda yaşadıklarımız, hem topraklarımızda hem gönüllerimizde büyük yıkımlara neden oldu. Tefrika rüzgârı boy boy evlatlarımızı yıkıp geçti. Şehirlerimiz, tarihimiz, kültürümüz tahrip edildi. Rabbimizden niyazımız; tüm fiziki ve ruhi bölünmüşlükleri sona erdirecek sebepler yaratmasıdır. Müslümanlara, kardeşlik esası üzerine bina edilmiş bir gelecek nasip etmesidir." vurgusu yapıldı.

"Bayramın tüm Müslümanlara kurtuluşun kapısını aralamasını temenni ediyoruz"

Mesajın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Acılarla çevrili İslam coğrafyasında karşıladığımız Kurban Bayramı'nın tüm Müslümanlara kurtuluşun kapısını aralamasını temenni ediyoruz. Bu bayramı İbrahimi bir şuurla karşılayıp, en berrak duygularla adadığımız kurbanları Allah'ın bizden kabul buyurmasını niyaz ediyoruz. Bu münasebetle İslam uğruna canlarını feda etmiş tüm bahadırların ailelerinin, bu uğurda zindanlara konulup hapsedilmiş Yusufîler ve yakınlarının, muhacirlerin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz. Bu bayramın özellikle başta Suriye ve Yemen olmak üzere; baskı, zulüm ve esaret altındaki tüm Müslümanların kurtuluşuna vesile kılmasını Rabbimizden temenni ediyoruz." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=