Lütfen bekleyin..



305 yetime kırtasiye malzemesi dağıtıldı

12 Eylül 2015, 15:47 - Okunma: 2378

Batman’da maddi durumu düşük 305 yetim öğrenciye kırtasiye malzemesi yardımı yapıldı.

İnsani yardım Vakfı İHH Batman Şubesi tarafından dar gelirli 305 yetim öğrenciye kırtasiye malzemesi ve okul çantası dağıtıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İHH Batman Şubesi Başkanı Ahmet Şansi, “Yetimi, Peygamberin emaneti bilir ve bu şiarla dünyanın neresinde bir yetim varsa ona ulaşma gayesindeyiz. Bu görev sorumluluğuyla 2007 yılından beri Batman’da yetim çalışması yapmaktayız. 2007 yılında ortak kuruluşla çalışmasına başlayan İHH, o yıl 65 yetime sponsor olduk ve düzenli olarak maddi ve manevi desteklerde bulunulmaktadır. 2014 yılında bağımsız bir dernek olarak faaliyete başlayan Batman İHH; yetim sponsorluğuna büyük bir gayret göstermiş ve bu gayretleri neticesinde Batman’da sponsor olduğumuz yetim sayımız 305’e ulaşmıştır.” dedi.

Bugün itibariyle 305 yetime kırtasiye malzemesini dağıttıklarını belirten Şansi, “Düzenli olarak yardımda bulunulan bu öğrencilerimize her eğitim öğretim yılı öncesi ihtiyaç duyulacak tüm kırtasiye malzemeleri olan defter, kalem, silgi, kalemtıraş, pergel, sulu boya özenle hazırlanarak çantalara konarak yetimlerimize ulaştırılmıştır. Bunun yanında yetim ailelerimizin ekonomik anlamda kendilerine yetebilecek duruma gelebilmeleri adına Batman İHH Kadın Kollarımız tarafından çeşitli el sanatları alanında kurs niteliğinde dersler vererek ailelerimizin sosyal ve eğitsel anlamda her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışılmaktadır.” şeklinde konuştu.

Hiçbir çocuğun yetim kalmaması temennisinde bulunan Şansi, şu ifadelere yer verdi: “Savaşın, felaketin ve her türlü ölümün yaşandığı bu coğrafyada Batman İHH olarak; temennimiz hiçbir çocuğun yetim kalmamasıdır. Temennilerimizin dışında olası bir durum olduğunda da hiçbir yetimimizin muhtaç duruma düşmemesidir. Bu ulvi gayeyle yetim çalışmamıza ara vermeden devam edeceğimizi belirtmek isteriz.”

Kendilerine yapılan yardım nedeniyle sevinçlerini dile getiren yetim öğrenciler de, böylesi yardımların bir nebze de olsa ihtiyaçlarını giderdiğini kaydettiler.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
"Vakıflar Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Peygamber Sev..
Batman'da düğünlerini yapan, Oslun ve İrtem aileleri, Gazze'de yaşa..
Yeşilay Batman Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, sağlıklı yaşama ve ..
HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, siyonist işgal rejimi tarafından Kudü..
Cuma Hutbelerinde “Dua: Rabbimize Sığınmanın Sözlü İfadesi” konusu işlendi...
Batman'da ortaokul ve lise hafız öğrencileri 'Genç Nida Hafızlık Ya..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=